Slider

Cazinoul Sinaia si vocea incredibila a sopranei Irina Ionescu!

2 aug. 2015


Știți sentimentul acela când vi se face pielea de găină și instant vă dau lacrimile când cineva începe să cânte? Așa am simțit eu când am auzit-o cântând pe soprana Irina Ionescu, pe scena cazinoului Sinaia. Avusese un recital cu puțin timp înainte la deschiderea vernisajelor de pictură din galeriile de artă ale cazinoului și a participat la același tur de vizitare cu noi. Ne-a făcut o surpriză de proporții când a urcat pe scena teatrului din cazinou și ne-a încântat pentru câteva momente cu vocea sa divină, amplificată minunat de acustica sălii.

Chiar și fără această surpriză de proporții, cazinoul merită o vizită. Construcția cazinoului s-a făcut în timp record, într-un an. În anul 1913 a fost inaugurat cu mult fast, în prezența familiei regale, seara fiind completată de un concert sensibil susținut de George Enescu și încheiată cu un spectaculos foc de artificii.



Am vizitat saloanele cazinoului, unde la sfârșit de săptămână împătimiții jocurilor de noroc coborau din trenul plăcerii și luau cu asalt mesele de joc. Doamnele aveau și ele salonul lor, unde se puteau delecta cu un desert și cu discutarea ultimelor noutăți mondene. Îți poți imagina domni și doamne desprinși parcă din revistele de modă franțuzești, forfota de la mesele de joc, unde uneori se pierdeau sume considerabile.



Biroul lui Nicolae Ceaușescu
Un pasaj subteran leagă cazinoul de Hotelul Palace, folosit în trecut pentru ca jucătorii să-și poată ascunde de ochii lumii câștigurile sau femeile care îi vizitau, cei mai mulți dintre jucători fiind personalități marcante ale vremii, urmărite de ziariști,. Acest pasaj îi ajuta să evite o apariție pe prima pagină a ziarelor de scandal.

Turul cazinoului ne-a purtat pe palierul principal – Foaierul, Sala de Teatru, Cabinetul “Baronul de Marçay”, Sala Oglinzilor, Cabinetul Verde, Sala Baccara și Sala “Prinţul Dimitrie Ghica”. La final, am vizitat galeriile de artă, unde am putut vedea tablouri cu peisaje descrise cu migală în culori calde ale unor pictori contemporani. Spațiul de expoziție este pus la dispoziție în schimbul donării unei picturi din partea artistului.

Vizitarea cazinoului începe și se încheie în Cafeneaua Regală. Aici am băut un cappuccino, cufundată confortabil într-un fotoliu de catifea vișinie, culoare a regalității. M-a uimit amabilitatea barmanului, un domn de modă veche, deosebit de amabil, parcă desprins din vremurile în care Sinaia era o destinație de lux, destinată cremei societății românești. Un domn care a dus servirea unei cafele la rang de artă.


Această vizită a fost o reușită totală. Am aflat mai multe despre istoria cazinoului și am avut șansa de a mă plimba prin încăperile sale. Am ascultat vocea incredibilă a sopranei Irina Ionescu într-un spectacol exclusivist. Mi-am luat porția de artă privind tablouri luminoase. Am sorbit o cafea servită impecabil, într-o atmosferă regală.

Așadar, dacă ajungeți în Sinaia nu ocoliți Cazinoul Sinaia ...sunt convinsă ca nu veți regreta această vizită! 

Site: http://www.casino-sinaia.ro/ro/

S-ar putea să îți placă și: CE VIZITĂM ÎN SINAIA?


P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.