Slider

Desculță prin iarbă în Kew Gardens

24 sept. 2017


În Kew Gardens (lângă Londra) am petrecut o după-amiază minunată de august. Grădinile sunt pur și simplu superbe, nu simți cum trece timpul plimbându-te pe alei sau desculță prin iarbă, îmbrățișând câte un trunchi de copac secular sau bucurându-te de razele jucăușe ale soarelui când stai tolănită pe o bancă. O sumedenie de plante, flori, copaci sunt găzduite de grădină și poți afla multe lucruri interesante despre acestea citind cartonașele alăturate. Așa am putut să văd pe viu boabe de cafea sau de cacao. Pe lângă plante, am văzut fazani colorați și păuni care se plimbau nestingheriți prin grădini. Plus câteva veverițe sărind din creangă în creangă.

Grădinile regale ascund mai multe surprize precum galeria Marianne North, Queen Charlotte's Cottage, The Hive, serele cu plante exotice sau grădina cu trandafiri. Pe lângă acestea, grădinile adăpostesc un palat, Kew Palace, al cărui interior poate fi vizitat. Acestea sunt doar câteva dintre surprizele care vă așteaptă la Kew Gardens, pe celelalte sper să le descoperiți singuri în următoarea vizită la Londra.

Pot spune că Kew Gardens sunt cel mai frumos loc de vizitat când ajungeți în Londra, chiar dacă de fapt acestea nu se află în Londra, ci în Richmond. Însă cum era de așteptat, puteți lua metroul din oraș până la grădini.

Aeroportul Heathrow fiind în imediata apropiere a grădinilor, puteți vedea cerul brăzdat din minut în minut de avioane care se pregătesc de aterizare. Puteți încerca să ghiciți despre ce linie aeriana este vorba, acestea fiind suficient de aproape pentru a le descifra logo-urile.

Ca să vă bucurați cu adevărat de Kew Gardens este bine să vă acordați o zi întreagă pentru vizitare, cu siguranța va merita, mai ales dacă ziua vizitei voastre este una însorită. Eu am iubit pur și simplu aceste grădini, unde am putut să umblu desculță prin iarbă fără nicio grijă. Dar cum puteau fi altfel grădinile familiei regale?

După ce ați vizitat grădinile în lung și în lat, veți mai zăbovi puțin înainte de plecare în magazinul de suveniruri de unde puteți cumpăra cărți, semințe, bulbi, săpunuri, ilustrate, gemuri, miere și multe altele. Nici noi nu am plecat cu mâna goală și am cumpărat niște bulbi de lalele negre pe care să îi plantăm în grădina părinților mei.

Notă: bulbii s-au prins și avem la Domnești niște lalele negre minunate.

Kew Gardens, un loc minunat, ce nu ar trebui ratat dacă ajungeți în Londra.

Harta Kew Gardens

Marianna North Gallery
Queen Charlotte's Cottage








Kew Palace




The Hive (Stupul)












Scooby Doo, is that you? No, I'm the White Greyhound of Richmond!


Mai multe locuri de vizitat în Londra și împrejurimi găsiți aici.

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.