Slider

Cu trenul, de la București la Arad. Călătorie prin Transilvania.

13 mai 2018


Vineri seara, la ora 22:02 am plecat din București cu vagonul de dormit al trenului celor de la Astra TransCarpatic având ca destinație Aradul. Nu am călătorit oricum, ci la categoria de lux. Am avut la dispoziție o cabină cu baie proprie. Unde mai pui că la plecare am primit un sandwich și o sticlă de apă fiecare, iar înainte de a ajunge la destinație am fost întrebați dacă dorim și o cafea. Trenul a fost punctual și la 8:20 am ajuns în Arad, gata pentru o nouă aventură ce urma să ne poate pașii prin diferite locuri minunate din Transilvania.







Nu aveam un plan bătut în cuie în ceea ce privește itinerarul. Știam că sâmbătă dimineața vom fi în Arad și că până duminica următoare trebuie să revenim în București. Ne făcusem temele și știam ce anume ne-am dori să vizităm în acest „periplu” prin țară, dar nu știam cu exactitate cât vom sta într-un loc, când vom ajunge în următorul și unde anume vom înnopta. Până la urmă s-a dovedit a fi un plan inspirat, ne-am adaptat pe parcurs, ne-am bucurat pe îndelete de fiecare moment al călătoriei, am văzut o sumedenie de locuri noi și am întâlnit oameni faini. 

Călătoria a început cu orașul Arad, apoi a continuat cu Lipova, chiar dacă cu o zi înainte nu știam mai nimic despre această localitate. Apoi am petrecut două zile în Oradea, un oraș a cărui față a fost schimbată mult în ultimii doi ani, fiind mai nou una din cele mai căutate destinații turistice din țara noastră. A urmat apoi revederea unui oraș tare drag mie, Cluj-Napoca. Călătoria a continuat cu o noapte la palat în Turda și cu vizitarea Salinei Turda. După ce am luat autobuzul spre Câmpia Turzii, apoi trenul spre Aiud și din nou autobuzul am ajuns în Rîmetea, satul cu case albe, obloane verzi și mușcate roșii. Ultima destinație înainte de a reveni acasă a fost Alba Iulia, cu vestita sa cetate.

Arad, vedere din Turnul de Apă
Lipova văzută de pe dealul Cetății Șoimoș
Oradea văzută de pe dealul Ciuperca

Cluj-Napoca văzut de la Cetățuie
Centrul orașului Turda
Rîmetea
Alba Iulia la apus, vedere dinspre cetate
P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.