Slider

Luna iulie e despre bucurie.

13 iul. 2018



Luna iulie e despre bucurie, despre micile și marile bucurii pe care viața ni le oferă zilnic. O cafea aburindă savurată în liniște, un apus de soare care se oglindește în apă, un zâmbet primit de la un străin când traversăm strada. Privirea persoanei iubite, mânuța unui bebeluș în a noastră, un proiect dus la bun sfârșit, mutarea într-o casă nouă. De multe ori ritmul agitat, pe care chiar noi ni-l impunem, ne face să trecem pe lângă micile bucurii ale zilei fără ca măcar să întoarcem privirea. Luna aceasta încetinim ritmul și privim cu inima, pentru că esențialul nu este vizibil pentru ochi.

Luna iulie e despre a găsi, a aprecia și a strânge momente de bucurie oriunde și oricând este posibil. Bucuria nu este doar ceva ce experimentăm, ci la rândul nostru putem produce bucurie. Creăm bucurie pentru noi, dar și pentru cei din jur, care apoi se reflectă asupra noastră. Luna aceasta țintim spre bucurie și mulțumire zi de zi.

Afirmația lunii:  Sunt conștientă de bucuria din jurul meu.

Nu te mai compara cu ceilalți

„Comparațiile fură bucuria.” – Theodore Roosvelt (1858 – 1919), președinte american

Faptul că avem acces facil la viețile celorlați prin intermediul rețelelor de socializare, înseamnă că de multe ori ne comparăm viețile noastre reale cu imaginea idilică expusă de alții pe facebook sau instagram. Poate la rândul nostru suntem invidiați pentru viața de vis pe care ceilalți cred că o avem. Comparațiile de niciun fel nu sunt bune. Suntem unici, diferiți, perfecți, fiecare cu imperfecțiunile sale. Pentru a ne putea bucura mai mult de viața noastră putem avea o zi sau de ce nu o săptămână sau poate chiar o lună fără social media. 

Rezervă-ți timp pentru bucurie

„Bucurie nu este în lucruri, ci este în noi.” – Richard Wagner (1813 – 1883), compozitor german

Fă o listă cu toate bucuriile care îți sunt la îndemână, de la dansatul în bucătărie la a aprinde bețișoare parfumate în întreaga casă. Lucruri simple care îți aduc un plus de bucurie. După ce ai făcut lista, vezi cum poți încorpora mai mult din aceste obiceiuri în viața de zi cu zi.

Împărtășește bucuria cu ceilalți

„Bucuria este o plasă a iubirii cu care poți prinde suflete.” – Maica Tereza (1919 – 1997), misionar catolic

Bucuria și iubirea merg mână în mână, așa că vezi ce activități de pe lista scrisă mai sus poți împărtăși cu cineva drag. Alege ceva potrivit pentru doi care să vă aducă amândurora bucurie. Cum te simți când împărtășești bucuria cu cineva drag? Păstrează sentimentul în inima ta pentru zilele mai puțin senine ale vieții.

Creația aduce bucurie

„Adevărata fericire vine din bucuria faptelor bine făcute, din dorința de a crea lucruri noi.” – Antoine de Saint-Exupery (1900 – 1944), scriitor francez

O bucurie aparte vine când creăm ceva nou, cu mânuțele noastre. Cum e pentru mine chiar acest articol. Căutați să creați ceva nou cu mâinile chiar dacă nu sunteți tocmai dibaci. Nu trebuie să fie o operă de artă, dar puteți să desenați, să coaseți sau să modelați în lut (asta e ceva ce îmi doresc eu să experimentez în viitorul apropiat). Bucuria va consta în actul creației.

O lună plină de bucurie vă doresc!


Puteți găsi tematicile și exercițiile fiecărui luni aici: Calendar 2018.

Sursă foto: Pexels.com

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.