Slider

Schimbările mari încep cu pași mici: 21 de afirmații, 21 de zile

3 sept. 2017


Schimbările mari încep de multe ori cu pași mici, conștienți și consecvenți. Te-ai întrebat vreodată cum ți-ai dori să fii? Dacă ai fi un personaj într-o carte, cum ar fi acesta și care ar fi povestea sa?

Exercițiul pe care ți-l propun este să scrii 21 de afirmații scurte despre cum ți-ai dori să fii. Nu înseamnă că nu ești deja într-un anume fel, ci poate fi și pentru că îți dorești să accentuezi anumite trăsături. Musai ca aceste afirmații să fie pozitive și la timpul prezent. Adică: Sunt iubit(ă), Sunt apreciat(ă), Sunt fericit(ă), Sunt creativ(ă) ...iar lista continuă până când avem 21 de de afirmații. Pot fi și mai multe sau mai puține. Nu e nevoie să te cramponezi în legătură cu acest număr.

Pentru a compune această listă ideal este să găsești un colț liniștit, eventual să asculți muzică ambientală, pentru a te simți cât mai relaxat. Vizualizează cum ai dori să fii, observă-te din exterior și apoi poți începe să înșiri pe foaie aceste dorințe. Odată ce ai terminat de scris lista, aruncă-ți un ochi peste ea și pe cât posibil prioritizează aceste afirmații în funcție de importanța pe care o au în viața ta, cele mai importante fiind cap de listă.

La început s-ar putea sa fie greu să scrii 21 de afirmații, însă îți garantez că ulterior îți vor veni și alte idei, vei adăuga și vei scoate afirmații, vei schimba ordinea acestora în lista. Lista este un instrument care te va ajuta să te cunoști mai bine, să conștientizezi care sunt schimbările pe care ți le dorești de la tine. Primul și cel mai important pas spre orice schimbare este să conștientizezi care este schimbarea pe care o cauți.

Ei bine, acum avem lista, ce facem mai departe cu ea?

Odată încheiată varianta finală a listei, pentru a produce o schimbare în tiparele de gândire existente, este nevoie să citești aceste afirmații zilnic, aproximativ la aceeași oră în fiecare zi, timp de cel puțin 21 de zile. Le poți citi dimineața, când bei cafeaua sau seara, înainte de culcare. Le poți citi în gând sau cu voce tare, important este să conștientizezi fiecare afirmație în parte.

Dacă cumva practici și meditație, atunci este indicat să citești aceste afirmații imediat după această practică. După meditație, mintea este mai calmă și mult mai receptivă la informațiile noi pe care le primește. 

Acest exercițiu te ajută în primul rând să te cunoști mai bine și cu puțin efort zilnic să fii o mai bună versiune a ta. Pe parcursul celor 21 de zile vei simți mici schimbări în tine, iar la final va fi plantată sămânța schimbării. Poți citi în continuare afirmațiile, mai ales dacă le-ai modificat pe parcurs, pentru a produce o schimbare de lungă durată.

Te invit să încerci și tu acest exercițiu și m-ar bucura să îmi povestești apoi ce schimbări au apărut în viața ta.

Sursă foto: Pexels.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2019 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.