Slider

2 ani de blog. La mulți ani ?!

8 ian. 2020


Uite că se împlinesc doi ani de când scriu pe adrianka.ro . Mai mult sau mai puțin inspirat, mai mult sau mai puțin de folos. Sunt cel mai înfocat cititor al meu, dar și cel mai aspru critic. Au fost mai multe dăți și probabil vor mai fi și altele în care m-am întrebat, dar eu de ce scriu, de ce petrec atâta timp în fața calculatorului ca să dau viață unui articol? Nu îmi ajunge cât stau la muncă? Răspunsul scurt ar fi pentru că îmi place. Mă bucură sentimentul de a scrie, de a crea ceva nou, dar mai ales posibilitatea de a împărtăși ceea ce mi-e drag cu ceilalți, în speranța de a le aduce un strop de inspirație. E modalitatea mea de a face lumea un loc mai bun. E modalitatea mea de a contribui. E modalitatea mea de a da înapoi pentru tot ce am primit înapoi.

Cum a fost pentru mine al doilea an de blog? Cred că a semănat cu primul. Uitat peste statistici, nu că aș știi să le interpretez. Parcă nu m-am uitat totuși zilnic, au mai fost câteva zile în care le-am ratat. În rest cred că zilnic mi-am deschis singură pagina blogului, așa ca să mă uit la el, cum ai face cu un copil. Aș mai schimba lucruri la temă, dar pe total sunt mulțumită, are un aspect simplu, aerisit, minimalist. 

Ce am introdus nou au fost concursurile. Am fost propriul sponsor și mi-a făcut plăcere să fac niște mici concursuri, că nu îmi place termenul de giveaway. Primul concurs a avut ca premiu o agendă nou nouță, pe care o primisem cadou de ziua mea și zăcea lângă celelalte agende. Așa că mi-a venit idea să o dăruiesc cuiva care chiar și -o dorește.

Agenda pusă la bătaie
Apoi au urmat mostrele de parfumuri din colecția Florile Reginei de la Luviane. Pornind de la o legendă care spune că la sfârșitul lunii iulie, în preajma morții Reginei Maria, holurile și încăperile Castelului Pelișor sunt inundate de parfumul inconfundabil de violete al reginei, am pornit pe cont propriu să investighez. Am ajuns la Muzeul Parfumului din București, la Castelul Pelișor și la un atelier de inițiere în arta parfumurilor. Bucurându-mă descoperirea acestor parfumuri unice, mi-am dorit să împărtășesc încântarea cu un cititor sau cititoare, așa că am organizat concursul mai sus menționat.

În septembrie am fost în vacanță în Creta. Cum am obiceiul să cumpăr câte ceva din vacanță pentru cei dragi de acasă, am zis să fac același lucru și pentru cititorii mei. Așa că am pus la cale un concurs mai special și mai substanțial. Am primit de această dată ajutor din partea Fisika, o afacere de familie din Creta, care mi-au dăruit câteva săpunuri special pentru cititori. M-am bucurat tare mult că le-am întâlnit anul acesta pe Filio și Maria. Uite, dacă nu aș fi avut blogul, poate că nu aș fi avut șansa să le cunosc mai bine luându-le un interviu.

Pe lângă micile concursuri cu premii, am mai avut concursuri cu vederi. Cum mie încă îmi place să trimit și să primesc vederi, m-am gândit că poate nu sunt singura. Așa că am organizat mici concursuri care aveau ca premiu o vedere trimisă prin poștă. 

O vedere specială
Pe final de an mi-am sporit miraculos numărul de aprecieri pe facebook, îmbinând vechea pagină de Impresii Turistice, care a suferit două modificări succesive de nume, cu cea actuală, Adrianka. Așa că voila, dintr-o dată, am trecut de mia de aprecieri.

Cel mai citit articol din 2019 a fost cel despre 12 locuri în care mi-aș dori să înnoptez în 2019. Nu am ajuns să înnoptez în niciunul din locurile de pe listă. Poate anul acesta. Asta nu mă oprește însă să pregătesc un alt articol, despre ghici ciupercă ce e, 12 locuri în care mi-aș dori să înnoptez în 2020. Ce să fac dacă sunt o groază de locuri faine cărora merită să le treci pragul. În 2019 am descoperit totuși un loc minunat de cazare dintr-un sat de vis, Pensiunea Mosorel din satul Măgura. Atunci m-am simțit binecuvântată că m-am născut în România și nu în altă parte. 

În Măgura
În 2019 am ajuns printre altele, în Timișoara, unde am petrecut începutul de an și în Brașov, de ziua mea. Una din cele mai emoționante revederi a fost cea cu satul copilăriei mele Dragodana, unde am fost la Serbările Toamnei și am avut șansa să vizitez interiorul Conacului Koșca, care a avut o soartă fericită și poate primi din nou oaspeți în camerele sale primitoare. Un alt loc special în care am ajuns este satul Bumbuia, la brunch-ul organizat de My Secret Romania, unde m-am simțit extraordinar de bine.

Dragodana, la Conacul Koska
Am continuat să vizitez muzee prin București și să pornesc la vânătoare de case prin cartierele sale vechi. Am continuat să caut conace de odinioară, cu o soartă fericită, așa că am ajuns la Vila Florica, Muzeul Golești sau Filipeștii de Târg. Pasiunea mea pentru case care spun povești probabil vă e binecunoscută.

Nu am stat numai în țară, am trecut și granița. În iunie am ajuns din nou în iubita mea Londra, pentru a cincea oară, iar în septembrie în Creta, pentru a două oară. Pe final de an, adică în decembrie, am pornit într-o nouă aventură cu trenul în care am vizat Viena, Bratislava și Budapesta. Încă sunt în lucru poveștile din această ultimă călătorie.

Acasă la Sherlock Holmes
La capitolul cărți nu am prea excelat. Good Reads îmi spune că am citit doar 11 cărți în 2019, 6 dinte ele fiind din lista mea de la începutul anului de 12 cărți pe care aș vrea să le citesc în 2019. Din lecturile citite, cel mai mult m-a bulversat Sapiens, scurtă istorie a omenirii. Dacă cumva te simți important, special, deosebit, cartea aceasta te pune la locul tău, că ești doar unul din cei mulți care își spun povești, într-un univers aproape infinit. În 2020 chiar îmi propun să termin de citit și continuarea Homo, Deus.

O carte pe care nu am terminat-o de citit ... încă ... pentru că e dorința la dospit
Pentru starea de bine, am fost la un curs de branding personal, ca să mă cunosc mai bine, puncte slabe, puncte forte, ca să îmi fie mai clar ce anume vreau să fac în continuare. Nu m-am rezumat doar la un curs și am continuat călătoria spre sine prin intermediul psihoterapiei. Neștiind ce mai e sănătos să mănânc, m-am înscris și la un curs despre nutriție. În rest yoga și meditație din când în când pentru o viață mai senină. Agenda roz pe care m-am străduit s-o completez la începutul anului nu mi-a fost de foarte mare folos, mai ales că nu am prea folosit-o. În rest toate bune și frumoase, sunt bine sănătoasă și pot spune că nu au avut loc schimbări majore în viața mea. Să vedem ce îmi rezervă 2020.

Inspirația roz de la început de an

***

Dacă tot am lansat blogul la început de an, fiecare aniversare poate fi un pretext de retrospectivă pentru anul care tocmai s-a încheiat. Vă doresc un an în care să puteți fi bine ca să faceți bine!

P.S.: Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului și să vă abonați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2019 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.