Slider

Mindfulness: Introducere în arta de a trăi conştient

15 aug. 2017


Am intrat în contact cu noțiunea de „mindfulness” în cadrul cusului on-line „A Life of Happiness and Fulfilment” de pe platforma Coursera. Am fost curioasă să aflu mai multe despre această practică, care era prezentată ca una din modalitățile de a-ți crește nivelul curent de fericire. Și surpriză, am dat peste cursul susținut de Fundația Calea Victoriei - Mindfulness: Introducere în arta de a trăi conştient. Cursul este susținut de către Anca Coman, odată pe săptămână, având în total cinci ședințe, la sediul fundației din strada Popa Soare nr. 40.


Acest curs m-a ajutat să aflu mai multe despre mine, să găsesc puțină liniște și să fiu mai ancorată în prezent. În continuare practic cele cinci minute de meditație cu concentrare asupra respirației aproape în fiecare dimineață. Mă opresc uneori din ceea ce fac pentru a ieși din starea de pilot automat sau a întrerupe caruselul gândurilor care tinde uneori să mă ducă prea departe de momentul prezent. Când mintea mea fuge în locuri nebănuite, regretând uneori trecutul sau de cele mai multe ori îngrijorându-se cu privire la viitor, îmi reamintesc că singurul moment pe care îl avem cu adevărat este aici și acum. Sau cum obișnuia să spună colega mea de curs Tatiana „aqui y ahora”.

Am descoperit că nu mă identific cu gândurile mele, că furia, este un sentiment normal, în cantități moderate, ca toate celelalte. Am descoperit să mă accept și să mă îndrăgesc așa cum sunt, cu calitățile și defectele mele.

Sper că v-am trezit curiozitatea în legătură cu ceea ce înseamnă mindfulness. Sunt o mulțime de cărți, articole sau documentare pe această temă, mult mai documentate decât ceea ce aș încropi eu acum. Vă recomand cu căldură acest curs dacă doriți să vă cunoașteți mai bine și să găsiți puțină liniște în această lume agitată. 

La final vă las cu cuvintele lui Steve Jobs, preluate din descrierea cursului:

“Dacă doar stai şi observi, vei vedea cât de neliniştită este mintea ta. Dacă încerci să o linişteşti, o să fie şi mai neliniştită dar în timp se va linişti şi când se va linişti vei putea auzi lucruri şi mai subtile. Şi în acel moment, intuiţia ta va începe să înflorească, iar tu începi să vezi lucrurile mai clar şi să trăieşti mai mult în prezent. Mintea nu face decât să încetinească, iar tu vezi cum ţi se întinde nemăsurat, în faţa ochilor, momentul prezent. Vezi mult mai mult decât puteai vedea înainte.”

Site: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2017/mindfulness/

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.