Slider

Croaziera în jurul insulei Zakynthos

7 iul. 2012


Am promis în articolul precedent despre vacanța în Zakynthos că voi publica articole separate și poze despre excursiile opționale realizate. Primul este cel cu impresiile despre croaziera cu vaporul în jurul insulei. Plecarea din portul Zakynthos a avut loc în jurul orei 9:30, iar croaziera a ținut până în jurul orei 17 - mai bine de 7 ore de plimbare cu vaporașul! Recomand să nu le lipsească celor care vor să întreprindă această croazieră (care merită!) multă apă, șapcă sau pălarie, cremă de protecție solară, ceva de ronțăit (există un snack-bar pe vas, dar prețurile sunt destul de piperate) și costumele de baie, deoarece vasul oprește în 3 locuri, unde se poate face baie pentru cei care să știu să înoate, dar există și veste de salvare pentru ceilalți :) Eu nu m-am încumetat deoarece apa era destul de rece, așa că am preferat să privesc de pe margine bălăceala celorlalți!

Atracțiile principale ale croazierei le reprezintă epava de la Navagyo și Peșterile Albastre, formațiuni unde apa a săpat în stâncă. Despre nava eșuată am aflat că era un vas de contrabandă ce transporta țigări și alcool din Albania în Italia. Cât despre Peșterile Albastre, denumirea le vine de la culoarea deosebită a apei, de un albastru superb, care se poate observa în formațiunile săpate în stâncă sub forma unor peșteri.

Peisajele sunt foarte frumoase și apa foarte albastră ... așa cum credeam posibil doar în Photoshop!

Coasta insulei Zakynthos
Insula Marathonissi
Prima bălăceală
Epava de la Navagyo
Bălăceala de la epavă

Peșterile Albastre
Din nou Peșterile Albastre
Bălăceală în apă sulfuroasă
P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.