Slider

Muzeul „Grigore Antipa” - un „must see” în București!

24 aug. 2012


Dacă nu ați ajuns la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa după ce a fost modernizat, vă recomand cu căldură să o faceți. Nu știu cum era înainte, dar acum este bine organizat și există explicații detaliate pentru fiecare exponat. Veți vedea pești, păsări și o sumedenie de animale din toate regiunile țării (împăiate, desigur). Am descoperit că nici nu știam că există o groază dintre le, iar altele, pe care le știam, mi-au trezit diferite amintiri cu necuvântătoare. Pe lângă diversitatea faunei naționale, se găsesc exemplare din diferite colțuri ale lumii - animale pe care le vedem în filme sau doar grădina zoologică (unde mă întristează să merg). Mai sunt și insecte ... m-am uitat îndelung la colecția de fluturi. Câțiva erau absolut superbi, am rămas cu gura căscată de uimire!

Îndelung am privit și colecția de roci, pietre semiprețioase și prețioase, aceasta fiind o altă pasiune a mea. Pietrele mă refer, nu privitul. Am văzut rubine, smaralde, safire, un diamant neșlefuit și unul (micuț) șlefuit ... ca să nu mai vorbesc despre cuarț, ametist, aventurin ... și câte și mai câte. Parcă nu puteam să-mi dezlipesc ochii, așa frumoase erau!

Am mai rămas surprinsă să văd că în incinta muzeului există și o peștera. De fapt, o replică a unei peșteri, dar o replică extrem de realistă, care mi-a adus aminte de peștera Valea Cetății pe care am vizitat-o de curând.

Prețul unui bilet întreg este de 20 lei. Există reduceri pentru studenți și gratuitate pentru copii. Eu rămăsesem cu impresia că trebuie să aștepți să intri în muzeu, după ce am văzut coada kilometrică de la inaugurare. Dar nu, am ajuns, am luat bilet și apoi am vizitat.

Fotografiatul este interzis în muzeu, dar veți observa destule persoane care nu respectă această regulă și fac poze, în special cu telefonul mobil. Eu am respectat-o, așa că drept urmare, nu am nicio poză cu care să mă laud de la această vizită.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul muzeului: www.antipa.ro

În caz că nu aveți planuri pentru weekend, ce ziceți de o vizită la Muzeul Grigore Antipa?

Poză: Pexels.com

Dacă sunteți curioși să aflați mai multe despre muzeele din București pe care le-am vizitat găsiți o listă aici.

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.