Slider

Idei de week-end: Cabana Gârbova

9 feb. 2014

Cabana Gârbova - Predeal

Cabana Gârbova este situată în stațiunea montană Predeal, la o altitudine de 1350 m, în masivul Clăbucetul Taurului...și a reprezentat destinația noastră de sfârșit de săptămână. Sâmbătă dimineața am luat trenul de la 8:50, aparținând celor de la RegioTrans, iar la 11:40 eram deja în Predeal. Pe tren a fost cald și fooarte ...cald! La întoarcere duminică, când ne-am întors spre București cu trenul de 14:33, aparținând tot RegioTrans, temperatura a fost una agreabilă, în schimb trenul a fost destul de aglomerat. Dar să nu mă plâng prea tare, având în vedere că o călătorie București-Predeal a costat doar 19 lei.

Odată ajunși în Predeal am pornit spre pârtie, traseul care duce spre cabana Gârbova începând de la baza pârtiei Clăbucet. Am urmat marcajul cu triunghi albastru, care se identifică în mare parte cu conturul pârtiei, având și o incursiune prin pădure. După mai bine de o oră de mers molcom am ajuns la Clăbucet Sosire, acolo unde întoarce și telescaunul. Evident că puteam urca și cu telescaunul ...dar pierdeam tot farmecul traseului :) De aici, am mai mers aproximativ 20 minute și am ajuns la destinația noastră.

Rezervarea pentru cameră am făcut-o sunând la numărul de pe site-ul cabanei și a fost nevoie să virez un avans de 30 lei în contul societății care se ocupă de administrarea cabanei, iar odată ajunși la destinație am plătit restul de 70 lei pentru cameră, sumă ce include și micul dejun. Așadar 100 lei pe cameră cu mic dejun inclus pentru 2 persoane (se poate opta și varianta fără mic dejun, costul fiind de 80 lei în acest caz). 

Camera în care am înnoptat a fost spațioasă, curată, călduroasă, cu balcon ce oferea o priveliște de vis, televizor și frigider, iar baia, iarăși spațioasă, cu spațiu separat pentru duș și apă caldă la discreție, lucru mai rar întâlnit la o cabană.

Priveliște de la balcon
Cabana dispune și de restaurant, cu un meniu variat. Prețurile sunt acceptabile, nici chiar mici, dar nici mari. Noi ne-am limitat la ciorbe, de văcuță, respectiv de burtă, care au fost delicioase. Ciorba de văcuță a fost 10 lei, iar cea de burtă 12 lei. Nu am rezistat și am încercat și vinul fiert al casei ...care cred că a fost cel mai bun băut iarna aceasta! Micul dejun a fost decent, nu exagerat de generos, dar decent. Am putut alege între ochiuri și crenvurști, pe lângă un ceai aromat și un mic pachețel de unt, însoțit de o altă mică cutiuță cu gem. 

Din ce am putut observa cabana deține și o mică fermă de animale. Și nu mă refer la cei șase ciobănești lățoși pe care i-am reperat stând de pază. Am văzut un coteț de găini, porumbei, văcuțe mâncând de zor fân și un cal tare chipeș :)

Ciobăneștii cabanei
În prețul camerei am avut acces gratuit la săniuțe, așa că nu m-am putut abține să nu mă dau cu săniuța în nocturnă, derdelușul fiind luminat de lumina lunii. A fost tare amuzant :)

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.