Slider

Luna aprilie este despre acceptare.

1 apr. 2018


Luna aprilie este despre acceptare, adică să îmbrățișăm oamenii, experiențele, activitățile, locurile și situațiile care ne ies în cale. Acceptam viața noastră așa cum este ea în prezent. Până la urmă viața e frumoasă, uneori e suficient să schimbăm unghiul din care o privim, ca să ne schimbăm povestea. Nu putem să controlăm mediul exterior oricât de tare am încerca. Putem însă să punem ordine în universul nostru interior și să alegem cum reacționăm. Acolo zace de fapt puterea noastră.

Rezultatul este o viață mai împlinită, care nu este condiționată de preconcepții și așteptări. Ca un fulg eliberat în aer, cu acceptare ești purtat liber de către vânt, bucurându-te de călătorie. Afirmația acestei luni este: „Accept viața așa cum este ea.” 

Găsește pace cu ceea ce este

„Acceptă lucrurile de care ne leagă soarta ...” - Marcus Aurelius (121 - 181 e.n.), împărat roman

Sunt unele lucruri pe care nu putem să le schimbăm. Identifică anumite lucruri care te deranjează, însă care nu sunt sub controlul tău. Când simți că asemenea lucruri te afectează, respiră adânc și repetă mantra acestei luni „Accept viața așa cum este ea.”

Întărește relația cu un prieten

„Acceptarea este cea mai veritabilă înrudire cu umanitatea.” - G.K. Chesterton (1874 - 1936), scriitor englez

Acceptarea celuilalt este una din aspectele cele mai prețioase ale prieteniei. Poți alege un prieten, o persoană dragă pentru a face un gest frumos, prin care să îi arăți că îl apreciezi așa cum este.

Scapă de obiceiurile tale

„Odată ce ne acceptăm limitele, putem să le depășim.” - Albert Einstein (1879 - 1955), fizician

Rutina ne limitează. Alege un lucru mic, care te limitează și fă-l altfel. De exemplu alege un alt traseu pentru a ajunge la muncă. Observă ce descoperiri te așteaptă în momentul în care faci mici schimbări în rutina ta zilnică.

Acceptă finalurile

„Noile începuturi sunt de multe ori deghizate în finaluri dureroase.” - Lao Tzu (sec VI î.e.n), filozof chinez

Ne este greu să acceptăm sfârșitul unei relații, a unui loc de muncă, a unui stil de viață. Dar un sfârșit este în același timp un nou început. Într-un moment de liniște gândește-te la un lucru din viața ta care s-a încheiat, ulterior transformându-se într-un nou început. Sădește semințele acceptării pentru a putea întâmpina următorul capitol care se va încheia din viața ta cu seninătate.
***

Acestea sunt sugestiile lunii aprilie pentru a introduce mai multă acceptare în viața noastră zilnică, pentru a găsi mai multă liniște și seninătate. Ca de obicei, ordinea este aleatorie și opțională, dar vă recomand să găsiți măcar câteva minute luna aceasta pentru a medita în legătură cu acceptarea din viața voastră. Luna viitoare urmează să vorbim despre speranță.

S-ar putea să îți placă și: CALENDAR 2018. LUNA MARTIE ESTE DESPRE IERTARE.

Puteți găsi tematicile și exercițiile fiecărui luni aici: Calendar 2018.

Sursă foto: Pexels.com
 
P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.