Slider

La Creativo mi-am cusut propria geantă!

3 nov. 2018


În liceu am avut o mașină de cusut Nicoleta. Mi-am creat astfel de una singură o pereche de pantaloni: design, tipar, cusut la mașină. I-am și purtat. Chiar și pe afară dacă vă vine să credeți. Nu erau ei chiar senzaționali, dar cu siguranță erau unicat. Nu știu exact ce s-a întâmplat cu ei, cert e că nu s-au tocit de atâta purtat.

Din când în când mă mai încearcă gândul de a-mi lua din nou mașină de cusut. Mă mai gândesc, mai îmi trece, mai mă apucă din nou. Când să mai am timp și de cusut? Totuși gândul năstrușnic nu pare să se lase și să mă lase.

Printre ateliere Creativo de Toamnă de la Arcub dedicate creațiilor vestimentare am descoperit și un atelier de croitorie. Așa că m-am înscris. În cadrul evenimentului urma să testez o mașină de cusut Brother, realizând o creație vestimentară, pe care o voi putea lua acasă. Mi se părea cam mult pentru un atelier de o oră jumate, dar am zis că urmează să văd la fața locului despre ce e vorba.


Uite că în mai puțin de două ore chiar am reușit să confecționez o sacoșă de cumpărături. Am pus-o la încercare după atelier când am făcut cumpărăturile la Mega. Trebuie să recunosc că am avut și ajutor că altfel poate că încă coseam la ea. Atelierul a fost bine pus la punct, am fost vreo 20 de persoane, fiecare cu propria mașină de cusut și cele trebuincioase confecționării genții. Apoi am avut parte de ajutor și multă răbdare.

Mașina Brother la care am cusut

Nu am excelat eu pe acolo când vine vorba de cusături, nici măcar nu am ridicat mâna când au întrebat cine a mai cusut la mașină până acum. Am zis că mai bine îi surprind cu priceperea mea, dar n-a fost cazul. În schimb m-am surprins pe mine că în loc să mă frustrez că nu îmi iese, am cerut ajutorul când mă aflam la ananghie. Și l-am primit și am mers mai departe, spre victoria finală, așa la limită ca în Mission Impossible. Mai aveam o cusătură și gata, trebuia să fugim la poză, că urma grupa următoare. 

Inițiatoarele noastre în tainele croitoriei au avut multă răbdare cu fiecare dintre noi, ca să reușim să ducem până la bun sfârșit creația. Cu zâmbetul pe buze și cu înțelegere ne-au explicat fiecare pas, ca să putem duce la bun sfârșit misiunea ce părea imposibilă la începutul atelierului. Pe mine m-a uimit răbdarea avută, că eram 20 de suflete și nu eram singură nepricepută de acolo. M-a uimit atenția și concentrarea mea la fiecare cusătură, când apăsam pedala, ziceai că apăs cu grijă accelerația de la mașină. 

Surpriza cea mai surprinzătoare e că am și creat ceva. Acum că am cusut emblema Creativo invers e o cu totul altă poveste. La început, când aveam doar o bucată neagră de material în față, nu îmi era prea clar cum va arăta rezultatul final. Când i-au zis geantă, alta era imaginea din mintea mea. 

Cea mai șic sacoșă de cumpărături

Teddy purtând o creație semnată Adrianka

Am primit multe indicații utile în timpul atelierului, condensate într-un timp relativ scurt. Sunt conștientă că sunt atâtea taine de pătruns în ale croitoriei, de la alegerea materialelor, a tiparelor, cusăturilor până la produsul final. Pe de altă parte cred că mașinile de cusut Brother sunt prietenoase și îți sar în ajutor. Poate cine știe cândva voi pătrunde mai adânc în tainele croitoriei, mai ales că am descoperit că sunt și cursuri pentru croitorie hobby.

Aveți mașină de cusut? Dacă da ce fel de mașină și cu ce creații vestimentare vă lăudați?

Resurse utile:
Cusut & Brodat - www.cusutsibrodat.ro
Atelierele Ilbah - www.ateliereleilbah.ro
Tipare de croitorie - www.tiparedecroitorie.ro

S-ar putea să îți placă și:
PRIMII PAȘI ÎN LUMEA MODEI. YOUNG DESIGNERS JOURNEY.

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.