Slider

Cafe Milu. O poveste de dragoste cu iz de cafea.

2 dec. 2018


Când am pășit în cafeneaua Milu Cafe, m-a surprins cât de micuță e. Parcă pătrunsesem în sufrageria unor prieteni, asta a fost senzația pe care am avut-o când am intrat. La fel și partea de conversație. Se discuta ca între prieteni. Cel fel de cafea vrei? Mai tare, mai slabă, mai aromată, mai specială? Eu venisem la întâlnirea Postcrossing organizată cu ocazia centenarului și dintr-o dată m-am simțit ca acasă.

Mi-am comandat un chai latte masala aromat care m-a trezit la viață, că eram cam lipsită de vlagă când am intrat pe ușă. Așa că am avut spor la semnat sute de vederi, deși nu am mai trimis prin Postcrossing nicio vedere de luni de zile. În schimb am prins obiceiul de a ne trimite nouă câte o vedere când mergem în vacanță sau vizităm un oraș nou. Nouă și celor dragi, cărora vrem să le bucurăm cutia poștală.

Milu Cafe era în pas cu sărbătorile, fiind gătită de Crăciun. În vitrină era un mic brăduț împodobit și câteva praline. În rest obiecte diferite, precum cărți, râșnite, ceainice, bibelouri. O împletitură pestriță de lucruri, care într-un mod inedit dau farmec cafenelei și creează un sentiment de intimitate. Cum spuneam, parcă intri în sufrageria unui prieten, care colecționează obiecte din cele mai diverse, pe care nu știe pe unde să le mai așeze.


Dar Milu Cafe are și o poveste extraordinară în spate, pe care am pus-o cap la cap din auzite și apoi citite. Poate vă întrebați de ce se numește Milu Cafe? Și eu m-am întrebat de unde până unde un asemenea nume, dar m-am luminat singură când am aflat că pe proprietar, care joacă și rolul de barista, îl cheamă Dan Milu. 

Dar nu despre asta este povestea. Milu Cafe a apărut pentru a strânge fonduri pentru Smaranda, soția lui Dan, care suferă de o formă rară de cancer la plămâni, care necesită un tratament costisitor lună de lună, pentru a-i prelungi viața. Cum poate era de așteptat, tratamentul nu este disponibil la noi în țară și nici nu este subvenționat. Când îl cunoașteți pe Dan, așa jovial și pus pe glume, ați zice că omul asta nu are nicio grijă pe lume. 

Artiști amândoi, ea pictor, el fotograf, au decis să deschidă cafeneaua ca să le asigure un venit stabil. Pe pereții cafenelei puteți vedea chiar câteva din tablourile Smarandei. De asemenea, cafeneaua pune la dispoziție gratuit posibilitatea altor artiști de a-și expune tablourile sau fotografiile.

Poveștile Smarandei despre viața însoțită de cancer le găsiți pe blogul ei, unde aflați cum puteți face o donație. Fiecare ajutor, cât de mic, poate face o diferență. Cealaltă variantă de a ajuta este să vă beți ceaiul sau cafeaua la Milu Cafe, aflată în centrul Bucureștiului, pe str. Bărăției nr. 33 (lângă magazinul Cocor). Nu numai că faceți o faptă bună, dar veți savura poate cea mai bună cafea din oraș preparată după propriile indicații.

Mai multe despre povestea cafenelei puteți găsi în articolul publicat de DOR, iar alte localuri în care consumația se transformă într-o faptă bună vă recomandă Inoza

Adresă: Str. Bărăției nr. 33, București (lângă magazinul Cocor)
Orar: Luni - Vineri : 10:00 - 19:00 ; Sâmbăta : 10:00 - 16:00

P.S.: Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului și să vă abonați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.