Slider

Luna decembrie e despre magie

2 dec. 2018


Despre ce putea fi luna decembrie dacă nu despre magie? Bine, agenda din care m-am inspirat pentru tematicile lunare ar fi vrut ca decembrie să fie despre libertate. Dar am zis că se înșeală, decembrie nu poate fi decât despre magie. Chiar dacă m-am entuziasmat la începutul anului cu privire la a avea o tematică lunară, pe parcurs aș fi vrut să renunț, că parcă unele gânduri, idei, exerciții din agendă nu mă inspirau sau mi se păreau puerile. Însă am mai adaptat pe parcurs tematicile fiecărei luni ca să reflecte ceea ce simt și cred la momentul respectiv și să reușesc să duc până la capăt această provocare. Am avut până acum ca tematici iubirea, seninătatea, iertarea, acceptarea, speranța, inspirația, bucuria, recunoștința, autenticitatea, aventura, empatia și compasiunea.

Dar să revenim la magie. Decembrie este luna în care ne îngheață nasul când înfruntăm frigul de afară, este luna în care ne bucurăm de fulgi de nea și în care ne vizitează atât Moș Nicolae cât și Moș Crăciun. Este luna în care creștinii sărbătoresc Nașterea Domnului. Este ultima lună din an, după care ne așteaptă un an nou. Într-un cuvânt, este luna în care miracolele sunt posibile.

Decembrie îmi amintește de copilărie, de cum îmi dădeam cu cremă ghetuțele în așteptarea lui Moș Nicolae sau cum nu dormeam noaptea în așteptarea lui Moș Crăciun. Este despre împodobirea bradului în ajunul Crăciunului. Este despre bucuria fulgilor de nea, a zăpezii, a datului cu sania pe derdeluș. Este despre vacanțele de la țară unde mamaie făcea focul în sobă și cocea dovleac în cuptor. Decembrie este despre familie, despre a dărui iubire și este despre ... magie.

În decembrie privim totul prin ochii copilului interior și ne minunăm de tot ceea ce ne înconjoară. Nu judecăm și nu punem etichete. Ceea ce ne înconjoară nu este bun sau rău, ci pur și simplu este, iar noi luăm lucrurile ca atare. Credem în miracole și credem că putem schimba lumea în bine.

Fiecare zi din decembrie este magică. Este de datoria noastră ca în fiecare zi până la Crăciun să facem cel puțin un lucru care aduce mai multă magie în viața noastră, să trăim viața ca un miracol, să dăruim zâmbete și iubire. Pentru că decembrie este magic.

Pe final, vă las cu un citat faimos al lui Albert Einstein: „Îţi poţi trăi viaţa doar în două moduri. Sau crezi că nu există magie, sau crezi că totul e magie.”  Tu cum vrei să îți trăiești viața? 
Poți găsi tematicile fiecărei luni aici: Calendar 2018.

P.S.: Dacă cumva vezi pe la noi prin magazine ceșcuțe precum cea din imagine, da-mi te rog de veste, că îmi doresc tare mult una :) În rest, dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.