Slider

Crăciun fără social media

29 dec. 2018


De Crăciun, de voie, de nevoie am renunțat la telefonul mobil. Mai bine spus, mi-a alunecat din buzunar când am coborât din Uber-ul ce ne ducea la gară în ziua de ajun. Fiți fără griji, telefonul e teafăr și nevătămat și a ajuns acasă înaintea mea. Doar că am petrecut prima zi de Crăciun, fără telefon, în liniștea de la țară.

Nu e nu știu ce întâmplare extraordinară, nu am avut revelații revelatoare în absența telefonului mobil și nici nu mi-a tremurat mâna că nu mai aveam pe ce să butonez în clipele de plictiseală. Chiar îmi trecuse prin minte să iau o pauză de internet, de social media, cât sunt la țară de Crăciun. Straniu cum s-au așezat lucrurile, ca să îmi pot duce planul la bun sfârșit. Nu că s-ar fi îndoit Doamne Doamne de voința mea de fier, ci doar a vrut să îmi dea o mână de ajutor. Că doar era Crăciunul.


Așa că am avut șansa unui Crăciun fără telefon mobil, ca atunci când eram mică. Eu cu mine și cu gândurile mele, cu neamurile prin alianță, cu agenda și creionul și cu cărțile mele. Mai greu mi-ar fi fost dacă nu aș fi avut pe ce și cu ce să scriu. Fără telefon m-am descurcat cu brio, pe durata a aproximativ 2 zile, cât am fost despărțiți. Chiar e un exercițiu pe care vreau să-l practic din când în când, să mai văd cum e viața fără telefon, fără internet, fără social media. Poate cine știe, de Revelion?


Când am revenit acasă, nu m-am repezit la el, l-am mai lăsat nițel să se odihnească, apoi l-am butonat să văd dacă nu cumva am ratat ceva important. Că asta fusese una din grijile mele. Nu cumva să se fi întâmplat ceva important, să fi avut cineva nevoie urgentă de mine, să se supere că nu răspund și altele din astea. Nu a fost cazul.

Poate că nu ar fi fost un exercițiu așa binevenit dacă aș fi fost singură. Sau cine știe, poate aș fi învățat vreo lecție valoroasă în a-mi face curaj să cer ajutorul unor străini?

Bonus: vă las cu cel mai frumos colind pe care l-am ascultat în ziua de Crăciun - filmarea este făcută de niște amatori :)


P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.