Slider

Greenarium.ro: sticla caselor vechi din Sibiu prinde viață într-un terariu!

27 iul. 2020


NO.MAD Kind Market este o „piață” online unde au loc tot felul de schimburi. Un proiect menit să conecteze freelanceri cu antreprenori și producători locali. Cum sunt curioasă din fire și posesoare de blog, m-am înscris și eu ca să văd despre ce e vorba. Așa am ajuns să interacționez cu Anton de la Greenarium.ro, să îmi aleg de pe site-ul lor terariul visurilor mele, pe care urma să-l construiesc cu propriile mânuțe și apoi să-mi descriu experiența într-un articol. După ce am petrecut jumătate de zi în fața calculatorului mi-am ales terariul. Alegerile nu sunt tocmai punctul meu forte. L-am primit prompt după care am așteptat weekendul ca să mă ocup de crearea lui. Iar acum a venit momentul să pun pe „hârtie” experiența făurii propriului meu terariu, care să îmi încânte privirea ori de câte ori îl privesc. Și în cazul meu, să-mi amintească de Grecia!

Alegerea terariului


Cum spuneam, alegerile nu sunt punctul meu forte. Nu că nu aș face alegeri bune. Mie îmi place să cred că iau cele mai bune decizii pentru mine, doar că durează o veșnicie până mă hotărăsc și este un proces extrem de obositor.

Cel mai greu a fost să mă decid ce vas pentru terariu să aleg. M-a încântat teribil faptul că sticla folosită pentru construirea vasului terariului provine de la ferestrele caselor vechi din Sibiu. Doar știți slăbiciunea mea pentru casele vechi care spun povești.

Știam totuși de la început că voiam un terariu pe care să îl așez pe o suprafață plană și nu să îl agăț de perete. Am mai eliminat astfel din opțiuni, dar nu mi-am ușurat foarte multe alegerea. Printre opțiuni aveam forme precum casă mozaic, căsuță, filigorie, dodecaedru, piramidă, icosaedru, semi dodecaedru, diamant. Până la urmă bătălia finală s-a dat între căsuță și semi dodecaedru.

Cine a câștigat? Se vede din fotografii că este vorba despre semi dodecaedru. Motivul pentru care l-am ales pe acesta, în detrimentul căsuței, a fost că îl pot folosi mai ușor ca vas pentru depozitarea micilor lucruri sau pur și simplu pentru decor, în caz că terariul meu nu va trece testul timpului. Însă încă stă gândul și la căsuță!

Ca mărime am ales-o pe cea medie. Vasul de terariu mic mi se părea prea mic, iar cel mare prea mare. Asta după ce am făcut măsurători cu centimetrul în mână ca să mă prind care ar fi mărimea finală. Culoarea muchiilor am ales-o relativ ușor, optând pentru cupru, deoarece îmi dă senzația că oferă căldură vasului de terariu. Am preferat plantele suculente, celor aeriene.

A urmat alegerea nisipului de bază, a pietrișului superior, a mușchilor și a altor accesorii. M-am gândit să îmi creez un terariu cu iz grecesc, pentru că se pare că nu mă voi apropia mai mult de Grecia anul acesta (deși sper să mă înșel!). Am ales nisip bleu, pietricele turcoaz și bumbac pentru decorat. 

Livrarea terariului


Dacă mie mi-a luat ceva până să-mi aleg terariul, comanda a fost livrată foarte prompt. Am plasat comanda marți dimineața și spre surprinderea mea, miercuri dimineața mă suna curierul ca să o livreze. În condițiile în care pachetul venea tocmai din Sibiu!

Totul a fost împachetat cu grijă și a ajuns intact la destinație: vasul de sticlă, nisipul, pietricele și cele două mici plante suculente. În pachetul de la Greenarium am descoperit cu bucurie că am și pietricele albe, natur, plus mușchi pentru decorarea terariului. Și acum să ne apucăm de lucru!






Să facem un terariu!


Am așteptat weekend-ul ca să mă apuc de treabă. Nu sunt o persoană matinală așa că nu am reușit să mă mobilizez dimineața înainte de muncă, iar seara nu era lumina tocmai prielnică fotografiilor. Până la urmă sâmbăta a fost ziua cea mare, în care mânuțele astea două ale mele, au creat puțină magie și au dat viață unui terariu.

Am citit instrucțiunile primite, m-am uitat la videoclipul de pe youtube al celor de la Greenarium, ca să nu pocesc ceva, că răbdarea nu se numără printre virtuțile mele. Apoi mi-am suflecat mânecile și m-am apucat de treabă!

Am pus cu grijă nisipul, am adăugat pământul, plantele, pietricele, bumbacul și mușchii. Toată tărășenia, cu tot cu poze, mi-a luat vreo jumătate de oră. Et voila, era gata terariul meu cu iz grecesc, un crâmpei de Grecia chiar la mine acasă! În plus mi-au mai rămas nisip și pietricele pentru încă un terariu. Mai am nevoie doar de un vas și plante suculente. Poate o căsuță?!














Un terariu poate fi un cadou reușit pentru mari și mici deopotrivă, un obiect de decor viu, garantat să înveselească orice locuință, un pas înainte pentru a-ți transforma casa în acasă. Unde mai pui că sprijini un producător local să realizeze în continuare produse faine!

Povestea Greenarium o găsiți aici.

Site: https://greenarium.ro

P.S.: Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.