Slider

Lumânările Mimos, răsfăț pentru suflet

13 dec. 2020


Mimos înseamnă răsfăț în limba spaniolă. Pentru Daniela, artizanul lumânărilor Mimos, a aprinde sau a dărui o lumânare este un gest de răsfăț pentru noi sau pentru cei dragi nouă. 


Despre lumânările Mimos


Povestea lumânărilor create de Daniela a început în urmă cu patru ani, când locuia în Madrid. S-a îndrăgostit de lumânările naturale din soia și a dorit să afle cât mai multe despre cum poți crea lumânarea perfectă. Până la urmă practica s-a dovedit cel mai bun profesor pentru a făuri lumânări și a descoperi aromele potrivite.


Inspirația de a turna lumânări de soia în cești de ceai vintage i-a venit după ce a citit cartea Vanessei Greene - The Vintage Teacup Club. De atunci caută mereu vase și cești vechi ca să le ofere o nouă viață sub forma unei lumânări parfumate.


Odată cu revenirea în țară, la Constanța, lumânările sale au primit un nou nume. Este vorba despre Mimos. Aici, împreună cu soțul său, duce mai departe povestea lumânărilor parfumate destinate răsfățului pentru suflet.


În atelierul Mimos se pregătesc cu drag lumânări din soia în cești vintage, lumânări tradiționale din ceară de albine sau bucăți parfumate din ceară pentru difuzoare. Sunt folosite doar ceară și uleiuri esențiale naturale, fitilul este din bumbac, ca arderea lumânării să fie o experiență cât mai benefică pentru trup și suflet. 


Fiecare lumânare este personalizată în funcție de dorințele cumpărătorului. Sunt alese împreună recipientul și parfumul. Pot crea lumânări pentru evenimente speciale precum aniversări, nunți sau botezuri. 


În cadrul atelierului Mimos au loc și cursuri în care cei dornici să pătrundă tainele lumânărilor create manual se pot iniția în această artă, plecând la finalului cursului cu rodul propriei creații.



Câteva recomandări utile


Lumânările parfumate aduc o stare de liniște și relaxare, atâta timp cât ard cu măsură. Chiar dacă unii dintre noi suntem cuceriți de ceea ce danezii numesc hygge și am vrea să avem casa plină de lumânări aprinse, parfumate sau nu, care ard de dimineața până seara, în orice lucru e nevoie de măsură. 


Putem să ne bucurăm zilnic de aroma lumânărilor parfumate, având însă grijă să nu abuzăm și să aerisim corespunzător încăperilor. În plus, nu lăsați lumânările să ardă nesupravegheate.




Despre experiența mea 


Lumânarea Mimos, turnată într-o delicată ceșcuță vintage a împrăștiat un miros delicat de bergamotă în întreaga încăpere. A ars multă vreme, fără să simt că este cazul să o sting. În cazul meu, ochii și nasul îmi semnalează destul de prompt când m-am bucurat suficient de mireasma oferită de o lumânare parfumată.


În cazul unei bucăți de ceară de soia parfumată pe care am pus-o în difuzor au fost de ajuns vreo 10 minute ca mirosul de mentă, miere și vanilie să se împrăștie în întreaga casă. 




Un fel de concluzii


Iarna cred că e anotimpul ideal pentru aprinderea lumânărilor. Zilele sunt scurte și în general întunecate, afară este frig, iar o lumânare aprinsă ne oferă un plus de confort în sezonul rece, atât nouă, cât și casei noastre.


Daniela vă poate ajuta să descoperiți care este lumânarea potrivită pentru voi sau pentru cei dragi vouă. Puteți alege între ceară de albine sau soia. Apoi găsiți recipientul ideal care să găzduiască lumânarea voastră și parfumul care vă încântă simțurile. O lumânare poate fi un cadou frumos pe care îl faceți sau vi-l faceți. Că tot se apropie Crăciunul!


Pe Daniela o găsiți pe facebook, instagram sau la numărul de telefon 0767 637 455.


P.S.: Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.