Slider

Pericol la End House de Agatha Christie

13 mar. 2022


Pericol la End House e prima carte scrisă de Agatha Christie pe care am citit-o anul acesta. Îmi era dor să descifrez un mister alături de Hercule Poirot, folosindu-mă de ordine, metodă și de micile celule cenușii. La început o luasem pe calea potrivită pentru a rezolva acest mister, dar apoi ițele s-au încâlcit, astfel încât atât eu, cât și inegalabilul Hercule Poirot, am luat-o pe piste greșite. Cu atât am fost mai surprinsă la finalul cărții de dezlegarea misterului.


Agatha Christie are acest dar de a țese diferite intrigi, care se întretaie, ca într-o țesătură. Nu mai știi care indicii țin de intriga principală, care sunt doar fum și oglinzi, ca să te încurce în rezolvarea misterului, ca să stai cu sufletul la gură până la final. De cele mai multe ori, oricum nu am răbdare să pun în practică ordinea și metoda, așa că citesc pagină după pagină, ca să aflu cine este făptașul.

Îmi imaginez că atunci când scrie misterele, Agatha Christie știe cine e făptașul, cum a înfăptuit crima și de ce. Apoi condimentează acțiunea cu alte personaje și alte intrigi secundare, ca să te inducă în eroare. Dacă reușești să prinzi de la început firul principal, atunci îți poți da seamă că toate celelalte sunt doar fum și oglinzi, menite să te bage în ceață și să te abată de la ceea ce e evident.


Mi-a făcut plăcere să lecturez Pericol la End House, atât pentru detectivul meu preferat Hercule Poirot, acompaniat de naivul Hastings, cât și pentru faptul că acțiunea are pe fundal o casă misterioasă, cu un nume predestinat, End House. În carte acțiune are loc în Cornish, pe când în serialul Agatha's Christie Poirot, acțiunea are loc South Devon (aflat în apropiere de Torquai, locul nașterii Agathei Christie). Rolul casei este jucat remarcabil de Moult House, în care te poți caza și astăzi!



P.S.: Dacă ți-a fost de folos acest articol, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile poți aprecia pagina de Facebook a blog-ului și te poți abona ca să primești pe mail articolele viitoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.