Slider

12 cărți pentru 2024

25 ian. 2024


Cu chiu cu vai am încropit și eu lista cu cărțile pe care îmi doresc să le citesc în 2024. Știu că alții citesc mult mai mult ca mine. Pe de altă parte, sunt și cei care citesc mai puțin sau chiar deloc. Cum cam în jurul unei cărți pe lună (și nici aia prea stufoasă) mi se învârte media, lista cu 12 cărți pentru 2024 mi se pare una realistă (sau poate chiar ambițioasă!). Că nu vor fi chiar cele din lista de mai jos, e foarte probabil și posibil. Pe de altă parte, sunt convinsă că măcar câteva titluri din cele de mai jos se vor găsi pe lista mea de cărți citite în 2024. Cine știe, poate chiar toate?!

 

Agatha Christie - Midwinter Murder. Nu puteam să nu includ pe listă câteva mistere de la autoarea mea preferată, Agatha Christie. Midwinter Murders este o colecție de scurte istorisiri polițiste, care au loc iarna. Mistere de citit la gura sobei, seara, când vântul aprig viscolește afară.

Pe lângă colecția de mistere ce au loc iarna, am pe listă și celelalte colecții de istorisiri polițiste, care au loc în celelalte anotimpuri: Sinister Spring, Midsummer Mysteries și Autumn Chills.

 

Laurent Gunelle - Ziua în care am învățat să trăiesc. O carte pe care am primit-o cadou de Crăciun și pe care vreau să o citesc la început de an.


Dr Sara Gottfried - Women, Food and Hormones. A 4-Week Plan to Achieve Hormonal Balance, Lose Weight and Feel Like Yourself Again. Am ascultat-o pe Sara Gottfried în podcastul lui Andrew Hubermann, despre How to Optimize Female Hormone Health for Vitality & Longevity. Ulterior am descis să cumpăr cartea mai sus menționată pentru a aprofunda subiectul cu privire la hormoni și starea de bine a femeilor.

 

Dr Lisa Mosconi - The XX Brain. The Groundbreaking Science Empowering Women to Prevent Dementia. Cartea Lisei Mosconi explică cum schimbările hormonale le fac pe femei mai sensibile la afecțiuni precum demența și oferă soluții pentru reducerea acestui risc prin medicină preventivă și schimbări ale stilului de viață.

 

Jean de Cars - Ludovic al II-lea al Bavariei sau Regele nebun. O carte pe care plănuiam să o citesc în 2020, dar nu i-a mai venit rândul. Sunt în continuare intrigată de personalitatea împărătesei Elisabeta a Austriei, cunoscută mai bine sub alintul de Sisi și de cea a fiului său, Rudolf.  Ludovic al II-lea i-a fost văr, la rândul rău o personalitate excentrică, a cărui existență s-a sfârșit în mod misterios. Lui îi putem mulțumi pentru castelul parcă desprins din povești,  Castelul Neuschawnstein.


George Sand - Povestea vieții mele. George Sand este pseudonimul literar al Amantinei Lucile Aurore Dupin, o femeie cu o personalitate puternică, o viață spumoasă și mult talent în mânuirea condeiului. Cred că autobiografia sa va fi de-a dreptul savuroasă.


Andrew Morton - Diana. Povestea unei prințese spusă de ea însăși. Doar câteva episoade și termin de vizionat serialul The Crown. Cu această ocazie am aflat mai multe de prințesa inimilor, Lady Diana. Inclusiv despre cum a apărut cartea scrisă de Andrew Morton. Carte pe care i-am făcut-o cadou mamei mele și pe care intenționez să o împrumut pentru o lectură.


Michelle Obama - Povestea mea. O altă carte pe care i-am făcut-o cadou mamei mele, pe care îmi doresc la rândul meu să o citesc.


Barbara Leaming - Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis. Povestea nespusă. Cu riscul de a mă repeta și această carte i-am făcut-o cadou mamei mele și îmi doresc să o citesc și eu. Pare că anul acesta îmi doresc să citesc despre viețile unor femei care au făcut istorie. Ca să nu mai zic că Jacqueline Kennedy și-a făcut apariția și în serialul The Crown și mi-a atras atenția.


Meik Wiking - Hygge Home. Cum să-ți transformi casa într-un cămin fericit. Cred că am citit deja tot ce a publicat Meik Wiking, cu excepția acestei cărți. Așa că am pus-o pe lista de lecturi din acest an, deoarece cărțile sale, prin ilustrațiile și fotografiile pe care le conțin, sunt o sursă de bucurie pentru mine.


Fredrik Backman - Un bărbat pe nume Ove. Încă nu am citit nimic scris de Fredrik Backman, dar am tot auzit despre cărțile sale, așa că am ales să îi dau o șansă și să văd despre ce e vorba. Mai ales că am o prietenă care îmi poate împrumuta cartea :)


Maja Lunde - Ultimii cai din stepă. O carte pe care am primit-o cadou Crăciunul trecut, căreia nu i-a venit încă rândul la citit (dar sper că anul acesta se va număra printre cărțile pe care le voi răsfoi, mai ales că iubesc caii!).


***


Acestea sunt alegerile mele, la început de an, pentru 2024. Văd o predilecție pentru cărți despre sănătate, scrise de femei pentru femei. Apoi avem autobiografii și biografii are unor femei remarcabile. 

Sunt curioasă, tu ai citit ceva din lista de mai sus? Dacă da, ce și cum ți s-a părut lectura?


P.S.: Dacă ți-a fost de folos acest articol, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile poți aprecia pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi ca să primești pe mail articolele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.