Slider

12 experiențe pentru 2024

6 feb. 2024


Am făcut o listă cu 12 experiențe pentru 2024. Multe o să vezi, sunt proiecte la care m-am gândit sau de care m-am apucat mai demult, dar nu le-am dus la bun sfârșit. Altele sunt noi și sper să se îndeplinească anul acesta. Unele alegeri sunt menite să îmi stimuleze creativitatea, altele țin mai mult de regăsirea vitalității, a sensului și de ce nu ... a stării de bine. Sper să găsești și tu ceva care să te inspire în această listă!


1. Provocarea "Pornește-ți motoarele". Cum de câteva luni mă simțeam cam obosită și nu reușeam să mă odihnesc cum trebuie, am decis la început de an să mă înscriu în Provocarea „Pornește-ți Motoarele” organizată de către dr. Constantin Niță, la al cărui newsletter Minutul de energie, sunt abonată. Îmi place afirmația sa "Energia NU este un moft, ci este ingredientul esențial pentru o viață minunată". Provocarea ia în considerare 5 aspecte a te pune din nou pe picioare: alimentație, mișcare, reducerea stresului, îmbunătățirea somnului și câteva sugestii pe partea de detoxifiere. Sunt abia la început și se dovedește a fi o provocare, mai ales pe partea culinară... nu am mai gătit atât de mult într-o perioadă de câteva zile, în viața mea. Sper ca la final să vin cu vești bune, impresii și recomandări care să te ajute și pe tine să ai mai multă energie. Sau măcar cu niște rețete noi în caz că nu mai știi ce să gătești!


Info: https://drconstantinnita.ro/


S-ar putea să îți placă și: CUM A FOST PENTRU MINE LA „PROVOCAREA PORNEȘTE-ȚI MOTOARELE” DE DR. CONSTANTIN NIȚĂ?!


2. Grupa mică cu Ana Naie - Food Coach. Se pare că provocarea „Pornește-ți Motoarele” mi-a dat imboldul să mă înscriu și în programul creat de Ana Naie, pentru ca timp de 5 săptămâni să învăț cum să-mi creez singură un plan alimentar (inspirându-mi timp de 5 săptămâni de cele create de Ana Naie). Și da, și provocarea aceasta se lasă cu gătit și nu numai! În plus, nici nu apuc să respir bine după prima provocare de acest gen din acest an, că voi trece la următoarea :)


Info: https://www.facebook.com/myfoodcoach.ro



3. Grupul Misiunea Sufletului. Tot la început de an m-am mai înscris într-o altă provocare, la sfârșit de februarie, de această dată pe partea spirituală. O urmăresc de ceva vreme în online pe Lenani, drept urmare m-am înscris la unul din grupurile pe care le organizează. Dintre acestea Misiunea Sufletului a fost cel cu care am rezonat cel mai mult. Pentru că oboseala poate veni și din faptul că nu sunt total aliniată cu... misiunea sufletului meu. Și poate mă ajută să descopăr mai multe despre aceasta!


Info: https://lenani.ro/



4. 30 de zile de yoga cu Adriene - Flow. La începutul fiecărui an, Adriene de la Yoga with Adriene, lansează o provocare de yoga zilnic, timp de 30 de zile, cu o anumită tematică. Anul acesta avem tematica Flow. Anul acesta mi-am propus să finalizez această provocare până la sfârșitul anului. Până acum am practicat yoga din ziua 1, mai urmează celelalte 29 de practici!


Info: https://www.youtube.com/playlist?list=PLui6Eyny-UzwwBB_riVPMdOF3cmheEPpy

 

S-ar putea să îți placă și: 30 DE ZILE DE YOGA. MY JOURNEY HOME.


5. Istoria cu Virgil. Mai demult începusem să mă uit la filmulețele de pe Youtube în care Virgil Ciulin povestește istoria românilor, de la daci încoace, într-un mod amuzant și atractiv. Am văzut câteva episoade, după care m-am luat cu altele. Anul acesta îmi doresc să le reiau, în ordine cronologică, ca să am o perspectivă, sper eu mai bună, cu privire la istoria noastră, a românilor, cu bune și mai puțin bune, fără romanțările din manualul de istorie. 

 

Info:  http://www.tvr.ro/istoria-cu-virgil-istoria-povestita-altfel-la-tvr-1_21526.html

 

6. One Strange Rock. Un serial despre planeta pe care trăim și de ce este cu adevărat magică și specială. Tot așa, am văzut mai demult primul episod, și apoi m-am luat cu altele. Anul acesta aș vrea să pătrund puțin mai mult tainele planetei pe care locuim, urmărind întreaga serie.


Info: https://www.imdb.com/title/tt7651892/

 

7. Lumânare parfumată din soia. Mi-am cumpărat ceară de soia, uleiuri esențiale și fitiluri. Le-am pus pe toate într-o cutie, urmând ca într-o bună zi să fac o lumânare parfumată cu ele. Sper eu ca această bună zi să vină anul acesta :) Și pe lângă o lumânare făcută într-o ceașcă decorată de mine, îmi doresc să torn niște ceară și în niște jumătăți de coajă de portocală, pentru niște lumânărele simpatice de Crăciun.

 

8. Fular împletit din lână. Cum mi-am cumpărat ceară de soia, am cumpărat și andrele și lână, cu intenția de a-mi face singură un fular. Chiar am împletit câteva ochiuri, după care, precum cu multe alte lucruri de care m-am apucat (că am deja o senzație de deja vu!), am renunțat. Dar sper ca totuși anul acesta să lucrez, dacă nu chiar să termin, la fularul meu de lână mov!


9. Dream house. Sau mai degrabă o schiță pentru casa visurilor mele. Cum avem cumpărată o bucată de pământ lângă București, poate, cândva, vom construi și o casă acolo. Am zis că ar fi bine să încep să colecționez idei pentru casa visurilor mele, iar pasul următor, să fac și o schiță cum mi-aș dori să arate. Tot iubesc eu casele cu povești și cândva mă gândeam să devin arhitect. Uite că acum am șansa să pun în practică această pasiune!

10. Proiect la mașina de cusut. Da, se cam pune praful pe mașina mea de cusut! Printre pasiunile mele din tinerețe se număra și designul vestimentar. Am ajuns și la un curs de croitorie hobby la Atelierele Ilbah, după care mi-am cumpărat și o mașină de cusut (cea pe care acum se pune praful). Anul acesta vreau să îmi fac o creație vestimentară la mașina de cusut. Nu îmi propun ceva măreț, mă gândesc la un top din in. Bine, visez și la o rochiță bleu, creație proprie, dar cred că e mai realist să încep cu ceva mai puțin ambițios!


11. Pictură Florea Soarelui după Van Gogh. Unul din pictorii mei preferați este Vincent van Gogh. Un alt proiect creativ pentru 2024 este să fac o pictură având ca inspirație creațiile lui Vincent van Gogh. Pentru început mi-am propus o pictură optimistă, cu flori de floarea soarelui, având ca sursă de inspirație floarea soarelui pictată de Van Gogh.
 

 

12. Tur arhitectural cu Valentin Mandache. Anul trecut, din cauza vremii nefavorabile, nu s-a ținut turul arhitectural organizat de arhitectul Valentin Mandache la care mă înscrisesem. Îmi doresc ca anul acesta, să particip la cel puțin un tur ghidat organizat de acesta.


Info: https://casedeepoca.wordpress.com/


și bonus (pentru că 13 nu este un număr norocos)


Calendar 2018. În 2018, am creat un calendar motivațional, inspirându-mă dintr-o agendă pe care o cumpărasem anul anterior. Fiecare lună cu câte o tematică, iar apoi în cadrul unei luni, activități pentru fiecare săptămână, citate și inspirație. Mi-am propus ca în acest an să revăd tematicile din fiecare lună, să pun în practică activitățile săptămânale, iar la sfârșit de săptămână și lună să găsesc puțin timp ca să reflect la cele petrecute și observate.


Info: CALENDAR 2028


și numărătoarea continuă ...
 
14. Să explorez la pas locuri noi din București, în fiecare lună. Îmi doresc ca în fiecare lună să explorez un loc nou sau în care nu am mai ajuns de multă vreme din București. Să o iau la pas pe tot felul de străduțe ascunse, în căutare de case cu povești ... sau numai de povești. Sunt o mulțime de locuri din capitală în care nu am ajuns niciodată sau foarte rar, plimbările mele concentrându-se mai mult pe cartierul în care locuiesc și zona centrală a orașului. E timpul să explorez mai mult orașul ăn care locuiesc!

15. Program transformațional „Vindecare prin respirație” cu Ema Barbă. Pare că anul acesta mă înscriu la tot felul de cursuri, programe și provocări. Îmi doream (și îmi doresc în continuare) să aflu mai multe despre respirație, despre cum poate fi folosită pentru a atinge o stare de calm, de liniște, dar și cum o poți folosi ca să te energizezi. Așa că după ce tocmai am terminat programul Grupa Mică cu Ana Naie și după ce am zis că am nevoie de o pauză să respir, câteva zile mai încolo, am dat peste acest acest curs ... și m-am înscris! (că doar e nevoie să învăț întâi cum să respir, nu?!)


***

Desigur, această listă poate suferi o sumedenie de schimbări până la sfârșitul anului. Că așa e viața, plină de surprize, dar pentru mine, a fost frumoasă și această etapă a visării și planificării. Urmează și planificarea vacanțelor ... sau mai degrabă pe unde mi-aș dori să ajung în 2024!

 

 P.S.: Dacă ți-a fost de folos acest articol, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile poți aprecia pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi ca să primești pe mail articolele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.