Slider

În octombrie la Vulcanii Noroioși

21 oct. 2013



Sâmbătă și duminică a fost o vreme cu adevărat frumoasă, mai ales ținând cont că ne aflăm la mijlocul lui octombrie și în loc de ploi și vreme urâtă suntem încă răsfățați cu zile însorite. Așadar a fost o vreme propice pentru o drumeție - iar destinația aleasă a fost Vulcanii noroioși, la care se poate ajunge cu puțină bunăvoință și cu trenul. Nu până la Vulcani, ci până în comuna Berca, de unde începe plimbarea, care durează aproximativ trei ore până la Pâclele mici unde se află o parte a vulcanilor noroioși, cealaltă fiind adăpostită de Pâclele mari, la încă o jumătate de oră de mers.

Drumul din Berca spre satul Pâclele, care duce ulterior spre Vulcanii noroioși este unul deosebit de pitoresc, culorile toamnei dându-i un aer de basm, creând peisaje deosebit de frumoase. Evident, aici nu mă refer la drumul asfaltat, ci la cel forestier, care șerpuiește printre dealuri și face legătura dintre cele două sate. Pe marginea drumului sunt o mulțime de arbuști încărcați cu merișor, porumbele, măceșe sau cătină, care dau un plus de culoare nuanțelor tomnatice din jur.

Odată ajunși la Pâclele Mici, priveliștea se schimbă brusc și ai parte de un peisaj de-a dreptul selenar, cu conuri care bolborosesc și scuipă noroi. Este extrem de interesant să privești conurile gri-pământii în acțiune - mie una mi-au oferit o senzație de liniște când mă uitam atent la ele, încercând să le anticipez următoarea mișcare. Nu exagerez când spun că aș fi fost în stare să le privesc cu ceasurile. Chiar dacă Vulcanii noroioși de la Pâclele Mari se întind pe o suprafață mai mare, cei de la Pâclele Mici sunt mult mai activi.

Biletul de vizitare costă 4 lei pentru adulți, 2 lei pentru studenți și doar 1 leu pentru elevi. Nu există nicio taxă foto.

Pâclele Mici în acțiune!
Vulcanii ceva mai liniștiți de la Pâclele Mari

Peste noapte am poposit la Pensiunea Vulcanii Noroioși situată exact lângă Pâclele Mari. Camera a fost curată, cât se poate de călduță, mâncarea de la restaurant gustoasă (am primit bonus gogoși proaspete), iar personalul extrem de amabil, cum rar mi-a fost dat să întâlnesc, iar biletul de vizitare pentru Vulcanii noroioși de la Pâclele Mari a fost inclus în prețul de cazare (90 lei pentru camera de 2 persoane).

În loc de încheiere vă recomand cu multă căldură să vizitați atât Vulcanii Noroioși, cât și locurile minunate din împrejur.

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.