Slider

Skiathos Town, orasul lui Alexandros Papadiamantis

5 oct. 2015

Skiathos Town văzut de pe peninsula Bourtzi  
 
Dacă ai ajuns în Skiathos este bine îți rezervi o zi pentru a străbate agale străduțele înguste și întortocheate ale capitalei, pentru a admira vasele mai noi sau mai vechi ancorate în port, să dai o tură prin magazinele de pe strada principală și să savurezi o cafea la malul mării. Toate acestea și multe altele le poți face în capitala insulei, Skiathos Town!
 
Pe lista mea de „things to do” în Skiathos se află:

  • - să urci pe străduțele înguste ale orașului, îndepărtându-te de partea turistică, ca să te bucuri de liniște și să vezi cum se desfășoară viața de zi cu zi pentru locuitorii insulei și pentru pisicile tolănite la soare;
 
 

 
  • - nu rata însă nici magazinele cu diferite articole tradiționale sau lucrate manual care se află în centrul capitalei, în jurul străzii Alexandros Papadiamantis.. Eu am căzut pradă unui tricou foarte drăguț și unei genți de plajă!
 

 
 
  • - tot urmând străduțele înguste ale capitalei poți urca până la micuța biserică Agios Nikolas și la turnul cu ceas, care îți oferă o priveliște uimitoare asupra împrejurimilor;


Agios Nikolas și Turnul cu ceas

Peninsula Bourtzi
 
  •  - tot o priveliște minunată poți vedea dacă mergi pe peninsula Bourtzi, aflată în imediata apropiere a portului;
 
 


 
 
  •  - o plimbare de-a lungul portului îți va încânta privirea atât cu vase ale pescarilor, cât și cu iahturi de lux;
 
 

 
 
  • - în Skiathos Town s-a născut faimosul scriitor grec Alexandros Papadiamantis și aici se află modesta sa locuiță, în care a și murit scriitorul de pneumonie, fiind păstrată așa cum era pe vremea acestuia. Despre scriitor puteți afla mai multe de la persoanele care au grijă de casa sa memorială, care vă pot răspunde la orice întrebare ați avea despre viața sa. Am aflat că era un om modest, apropiat de oamenii de rând, fiind considerat „un călugăr printre oameni”, iar în cărțile sale descrie tradițiile și viața oamenilor de pe insulă. Un aspect interesant mi s-a părut că nu a putut să se căsătorească, deoarece fiind fiul cel mare, trebuia ca întâi toate surorile sale să se mărite, pentru a se putea căsători și el. În cartea sa „Ucigașa” (pe care am cumpărat-o și eu când am revenit în țară și urmează să o citesc) scrie despre drama familiilor sărace care nășteau fete și pentru care trebuia să strângă o zestre pentru a le putea mărita.
 
 

Casa memorială „Alexandros Papadiamantis”
  • - de asemenea, în Skiathos Town poți lua masa sau poți sorbi o cafea grecească privind marea și vasele din port. Din mulțimea de terase poți alege Crazy Spoon, unde poți beneficia un discount de 15% doar pentru că vii din România (deoarece proprietara este româncă). Mâncarea este gustoasă, iar o porție de souvlaki ajunge pentru 2 persoane așa că vă recomand acest local!


Ca activități inediate am pe listă următoarele:

  • - alături de alți curioși să aștepți avioanele să decoleze de pe aeroportul „Alexandros Papadiamantis”, care pune la încercare priceperea piloților prin pista sa scurtă, care se încheie cu câțiva metrii înainte de mare;
 


  • - „Fish Spa” sau cum câțiva peștișori flămânzi te pot scăpa de pielea moartă de pe tălpile picioarelor!



Mai multe poze din frumoasa insulă Skiathos poți găsi aici.
 
S-ar putea să îți placă și:  
 
 
P.S.: Dacă ți-a fost de folos acest articol, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile poți aprecia pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi ca să primești pe mail articolele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.