Slider

Skiathos, paradisul Marii Egee

1 oct. 2015


 
Insula Skiathos este supranumită de greci ca fiind Paradisul Mării Egee, datorită celor 69 de plaje, toate cu nisip fin și apă limpede, care în lumina soarelui are o nuanță inconfundabilă de turcoaz. De asemenea, Skiathos este o oază de verdeață cu păduri de pini, platani, măslini și flori sălbatice.

În limba greacă Skiathos înseamnă Umbra lui Athos, datorită poziției pe care o are insula în raport cu muntele sfânt. Suprafața insulei este de numai  50 km² și populația de aproximativ 5000 locuitori, din care 3000 locuiesc în capitala insulei.

Eu am ajuns în Skiathos în a doua săptămână a lunii septembrie, iar vremea a fost caldă, dar pe alocuri am avut parte și de ploaie. Pentru mine luna septembrie este perioada ideală de vacanță la mare, în ceea ce privește insulele grecești. Nu mai este așa de cald ca în timpul verii, nu mai este atât de aglomerat, în schimb apa mării este perfectă pentru bălăcit. Pentru sejur am ales stațiunea Troulos și vila Zaharo, care se află tocmai pe plajă.

Troulos este o stațiune mică cu o plajă cu nisip fin, unde poți închiria o umbrelă cu două șezlonguri pentru 8 euro. Dacă nu dorești să închiriezi un șezlong, ai destul spațiu la dispoziție pentru a-ți întinde prosopul.

Plaja Troulos


Pentru masă recomand chiar snack-bar-ul vilei Zaharo, unde vei întâlni cel mai simpatic bucătar din Grecia, Kostas. Aici poți servi masa între 9 și 17, cât timp este deschis restaurantul, barul fiind deschis până mai târziu și anume la ora 19:00.

În apropiere ai și taverna Troulos unde am mâncat o singură dată, iar mâncarea nu mi s-a părut la fel de bună ca cea de la snack-barul vilei Zaharo, însă poate fi o alternativă dacă dorești să iei masa seara. Seara însă mare atenție la țânțari ...pe mine una m-au pișcat de nenumărate ori de picioare de am cumpărat aparat cu pastile contra țânțarilor pentru cameră, spray pentru piele împotriva țânțarilor și un stick pentru vindecarea mușcăturilor. M-au atacat țânțarii și în Zakynthos, dar parcă au fost ceva mai cu bun simț când vine vorba de mușcături.
 
În Troulos există și un supermarket de unde poți cumpăra mâncare, produse de igienă, suveniruri sau orice îți lipsește din arsenalul de plajă.

Exact lângă supermarket se află stația de autobuz Troulos B (numărul 20), care face legătura dintre Skiathos Town și faimoasa plajă Koukounaries, care este capăt de linie, existând 26 de stații. Un bilet de autobuz până în oraș este 2 euro, iar până la plaja Koukounaries 1,60 euro. Neapărat măcar o dată să mergi și la această plajă, lângă care se află o frumoasă rezervație naturală. De asemenea, rezervă-ți o zi pentru a străbate straduțele înguste ale capitalei insulei, unde poți vizita casa memorială a scriitorului grec Alexandros Papadiamatis. (după care este botezat și aeroportul insulei)

Plaja Koukounaries

Lebede negre din rezervația naturală Kounounaries

Lebede albe în rezervația naturală Koukounaries

Skiathos Town


Peninsula Bourtzi

Insula are numeroase trasee care te poartă prin pădurea de pini, înconjurat de verdeață. Poți face astfel de trasee, pentru a ajunge de exemplu la plajele „sălbatice”: Agistros, Elias si Mandraki. (care totuși sunt amenajate și unde tot 8 euro costă costă o umbreluță cu șezlonguri și au câte un snack bar de unde poți cumpăra de mâncare sau ceva de băut)




Plaja Agistros

Plaja Elias

Plaja Mandraki-Xerxis
 
Un alt punct de atracție îl reprezintă apusul de soare, care se reflectă în apa mării, în stațiunea Agia Eleni (stația numărul 25). Pasionații de echitație sau iubitorii de cai găsesc aici posibilitatea de a face excursii călare în zonă (un traseu de o oră costă 35 euro, fiind recomandat și începătorilor).

Evident, fiind la mare, există în Skithos numeroase forme de agrement pe apă: croaziere, excursii cu barcă, water ski, wakeboard și multe altele!

Apus de soare pe plaja Agia Eleni
 
Mai multe poze din frumoasa insulă Skiathos poți găsi aici.
 
S-ar putea să îți placă și: 
 
P.S.: Dacă ți-a fost de folos acest articol, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile poți aprecia pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi ca să primești pe mail articolele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.