Slider

Casa Vecchia sau unde mâncăm în Targoviste?

6 mar. 2016


În Târgoviște, după vizitarea Complexului Muzeal Curtea Domnească, era timpul pentru o gustare. Am revenit în centrul vechi al orașului, aflat la câteva minute de Curtea Domnească, unde ne-am oprit în fața localului Casa Vecchia, care ne-a atras atenția prin semnul de la intrare care indica că posedă și un „salon pentru nefumători”. Totuși, nu ne-am grăbit să intrăm și am căutat restaurantul pe internet unde am găsit doar vorbe de bine, așa că abia apoi i-am trecut pragul. Și am fost tare bucuroși că am luat această decizie!

Localul cu ziduri de cărămidă roșie, mi-a amintit de ruinele proaspăt vizitate, ducându-mă cu gândul la cum arătau clădirile acestea în vremurile lor de glorie. Atmosfera din Casa Vecchia te poartă în alte timpuri, dându-ți un sentiment că te afli la mijlocul secolului XX. Mesele de lemn, scaunele de fier forjat, fotografiile vechi, picturile ce ornează pereții, creează un cadru special, liniștit, iar muzică în surdină întregește atmosfera plăcută ce stăpânește Casa Vecchia.

Dar evident, având în vedere că vorbim despre un restaurant, pe lângă aspect ne interesează și servirea și preparatele, care la Casa Vecchia au fost ambele la înălțime: chelneri amabili și mâncare delicioasă, servită prompt!

Meniul este variat, predominând preparate de inspirație autohtonă și italiană, având sunt convinsă câte ceva pentru gusturile fiecăruia.

Casa Vecchia




Ciorbă de legume
Crostini alla napoletana

Snițel cu cartofi prăjiți

Și cum spuneam, muzica era una deosebită și cu ajutorul Shazam am descoperit una din melodiile care mi-au plăcut în mod deosebit - Blue Inside de către On Dead Waves în compania căreia vă las mai jos:


P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.