Slider

Targoviste: Complexul Muzeal Curtea Domneasca

2 mar. 2016

În ultima duminică din februarie, am poposit în Târgoviște, iar escapada de o zi poate fi rezumată prin vizitarea Complexului Muzeal Curtea Domnească, un prânz gustos într-o atmosferă retro la Casa Vecchia, urmat de admirarea tablourilor pictorilor Gheorghe Petrașcu și Victor Blendea. Asta ar fi varianta pe scurt, iar varianta mai detaliată o regăsiți mai jos.

Într-o zi morocănoasă, înnorată și cam friguroasă, am pornit din Gara de Nord cu trenul de la 9:30 către Târgoviște pentru a vizita Curtea Domnească, ca obiectiv principal, și în funcție de timpul rămas la dispoziție aș fi vrut să mai bifez Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni, Casa-atelier Gheorghe Petrașcu și Muzeul Vasile Blendea. Dintre acestea din urmă am reușit să vizitez două din trei.

Trenul a ajuns în gara din Târgoviște la ora 11:07, iar cel de întoarcere urma să ne aștepte la ora 17:22, lăsându-se astfel șase ore pentru explorarea reședinței de județ. În imediata apropiere a gării se află clădirea în care a avut loc procesul soților Elena și Nicolae Ceaușescu, care face parte din complexul Național Muzeal Curtea Domnească și poate fi vizitat de marți până duminică între 8:00 - 16:00.



De la gară am pornit la pas spre obiectivul nostru, trecând pe lângă mitropolie, primărie, centrul vechi al orașului, unde ulterior am revenit pentru a lua masa într-un loc cu adevărat deosebit, Casa Vecchia.


Complexul Muzeal Curtea Domnească este alcătuit din Biserica Mare Domnească, Biserica Sfânta Vineri (Biserica Domnească Mică), ruinele caselor domnești și ale palatului lui Petru Cercel, Turnul Chindiei, simbol al orașului Târgoviște și Casa Dionisie Lupu care găzduiește Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti. Întregul complex este înconjurat de un frumos parc, care sunt convinsă că este cel mai bine pus în valoare primăvara, când natura renaște și razele soarelui încălzesc atmosfera. De asemenea, din Turnul Chindiei puteți admira de sus întregul oraș.

Prețul unui bilet pentru vizitare este de 10 lei, iar dacă vreți să faceți fotografii cum am vrut eu, mai trebuie să plătiți 15 lei.

Biserica Mare Domnească



Turnul Chindiei



Biserica Mare Domnească văzută din Turnul Chindiei

Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti






Mai multe informații despre Complexul Muzeal Curtea Domnească puteți găsi aici. Urmează impresiile despre Casa-atelier Gheorghe Petrașcu și Muzeul Vasile Blendea, plus o recomandare de luat masa pentru când veți vizita la rândul vostru vechea capitală a Țării Românești!
 
P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.