Slider

De Rusalii, din nou în Predeal, pentru a urca la cabana Susai pe timp de vară

25 iun. 2016


Cu ocazia weekend-ului prelungit de Rusalii, am zis că e timpul pentru o nouă aventură. Am decis să mergem din nou la hotel Belvedere din Predeal, pentru a putea urca lejer la cabana Susai. Mă rodea curiozitatea să compar peisajul fantastic de care am avut parte iarna cu cel din timpul verii, când totul este verde.

Am ales o ofertă de Rusalii care pe lângă cazare cu mic dejun mai avea inclus și un prânz festiv. Până la urmă s-a dovedit că mai bine ne lipseam de acest prânz. Partea festivă a prânzului era asigurată de un grup de dansatoare, care au ajuns mai greu din cauza unui blocaj în trafic. Așa că între ciorbă și friptură am așteptat mai bine de o oră. În acest  timp nu am stat degeaba, ci am tot sorbit vin din carafa inclusă în meniu. După prânzul prelungit a fost nevoie să mă dreg cu un pui de somn. Unde mai pui ca la masă am stat cu alte două persoane pe care nu le cunoșteam, că așa fusese aranjamentul meselor pe camere. În ciuda vinului băut, tot nu am socializat cu vecinii. Nici ei cu noi, deși băuseră mai mult de o carafă de vin.

Cam așa s-a scurs ziua de sâmbătă. Duminică în schimb am pornit pe traseul planificat spre cabana Susai, o plimbare plăcută de aproximativ o oră, care poate fi făcută alături de cei mici, fiind potrivită pentru întreaga familie. Vă recomand acest traseu, care poate fi făcut cu ușurință într-o zi, puteți pleca cu trenul dimineața din București până în Predeal, urcați până la cabana Susai, poposiți un pic acolo și apoi vă puteți întoarce acasă. Totul pe îndelete într-o singură zi.

La cabana Susai (sau ceea ce poartă astăzi numele de cabana Susai) nu am găsit nimic de mâncare, ci se putea cumpăra doar câte ceva de băut. Așa că ar fi bine să aveți merinde  de acasă pe traseu, iar sus puteți chiar să faceți un picnic pe pajiștea din jurul cabanei.











Recunosc că traseul meu preferat spre Susai rămâne cel din timpul iernii. Cumva atunci peisajul a avut ceva magic. Poate și pentru că eu încă cred că zăpada e fermecată. Iar iarna cu zăpada și colinde e anotimpul meu preferat. 

S-ar putea să îți placă și:
DIN PREDEAL PÂNĂ LA CABANA SUSAI, O PRIVELIȘTE DESPRINSĂ PARCĂ DIN BASME

Traseu:

Predeal (gară) - Cabana Susai - 1h 30min - 2h
Cabana Susai - Predeal (gară) - 1h - 1h 30min


P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

2 comentarii:

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.