Slider

Week-end în Londra: Ziua 1 - Ipostaze cu Londra văzută de sus ...și nu numai - 2016 (II)

3 sept. 2016


Ziua de sâmbătă s-ar cam rezuma din punct de vedere așa-zis turistic la un burger proaspăt preparat din Borough Market, mâncat din mers, în drum spre The Shard, unde am putut să văd o priveliște impresionată asupra Londrei de la etajul 32, iar pe seară am fost în parcul Greenwich, unde am putut să am o altă perspectivă asupra orașului, de la meridianul 0.

BOROUGH MARKET


Sâmbătă am ajuns în jurul prânzului la Borough Market, unde m-am trezit captivă printre atâția oameni și miresme, unele de-a dreptul apetisante, altele mai puțin, în funcție de gusturi. Aici este unul din acele locuri din Londra, apreciat atât de turiști, cât și de localnici, motiv pentru care este întotdeauna aglomerație. În Borough Market puteți găsi o varietate de de preparate proaspete, fiind o veritabilă experiență de street food în inima Londrei.

Puteți găsi ceva de mâncare pentru orice gust sau dietă, de la produse vegetariene la burgeri, o mulțime de brânzeturi, dulciuri, preparate din diverse bucătării și colțuri ale lumii, majoritatea preparate pe loc, în văzul mulțimii curioase și pofticioase.

Din acest amalgam de arome, pe mine m-a atras iremediabil mirosul de ceapă călită, care m-a condus către un stand de burgeri, de unde mi-am cumpărat și eu unul cu 5 lire.

Borough Market  







THE SHARD


După aglomerația din Borough Market și luarea prânzului din mers, am ajuns în fața megalitului în formă de piramidă ascuțită. The Shard adăpostește la etajul 32 mai multe localuri, de unde se poate admira orașul de sus. Nu e nevoie de rezervare, însă e nevoie de o ținută smart elegant pentru a putea pătrunde într-unul din restaurantele aflate la înălțime. La Aqua Shard cred că au cam închis ochii la încălțările mele sport, însă am văzut că au făcut excepții și în cazul altor persoane, așa că am răsuflat ușurată. Prețurile nu sunt cu mult mai mari ca în pub-urile din oraș, iar în prețul băuturilor primiți inclus o priveliște care vă taie răsuflare.

Pont: chiar dacă nu aveți nevoie, faceți o vizită și la baie, pentru alte priveliști amețitoare.


The Shard - restaurant AquaShard 

Londra văzută de la etajul 32






GREENWICH PARK


Mai pe seară m-am putut bucura de o nouă priveliște care îți taie răsuflarea, cea de la Observatorul Regal Greenwich, da, acolo unde e meridianul 0. Observatorul e situat pe un deal, în parcul cu același nume, iar la poalele sale se desfășoară clădirile vechi și noi din Londra.

Către Greenwich am luat trenul de la Cannon Street, crezând că astfel vom putea vedea mai mult din oraș. S-a dovedit că ne-am păcălit, căci la întoarcere am luat metroul (DLR) de la Cutty Sark, care am descoperit că a fost o bună bucată de drum metrou de suprafață, care trece chiar pe lângă clădirile gigantice din Canary Wharf, ce a fost kinda wow!

Pont: este bine de știut că la metroul londonez puteți plăti direct cu cardul, cu condiția să fie contactless, astfel prețul biletului fiind redus (similar cu folosirea faimosului card oyster). Aveți grijă să validați cardul la intrarea la metrou, dar și la coborâre, în locurile special amenajate!

Parcul Greenwich, cu copacii săi seculari, florile colorate, aleile pe care te poți plimba în liniște, unde mai pui și priveliștea spectaculoasă asupra orașului, fac din acest loc, unul din preferatele mele din Londra de până acum.

Cu toate că cerul era plin de nori plumburii ce anunțau furtună, până la urmă a plouat mărunt doar câteva minute. Cam așa e vremea în Londra - acum e soare, acum e înnorat, acum picură câteva minute, apoi iar soare ... și tot așa. Din cauza cerului înnorat am ratat apusul, care sunt sigură că este senzațional de văzut de aici.

Muzeul Național Maritim din Greenwich Park

Greenwich Park





Meridianul 0 :) cu un picior în emisfera de est, cu celălalt în cea de vest

Londra sub ploaie
Muzeul Național Maritim, iar în spate Londra, în dreapta putând fi admirate clădirile gigant din Canary Wharf

Dacă ar fi să aleg doar un loc din cele trei menționate mai sus,  aș alege parcul Greenwich.

Din Londra, care sunt locurile care v-au plăcut cel mai mult sau pe care v-ați dori să le vizitați?

Mai multe locuri de vizitat în Londra și împrejurimi găsiți aici.

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.