Slider

Stil scandinavian și tradiții românești. Ikea și Muzeul Satului.

2 iul. 2017


În perioada 30 iunie - 30 august 2017, la Muzeul Satului Dimitrie Gusti, în satul nou, poate fi vizitată clădirea Canton de drum. Clădirea a fost amenajată în stilul specific scandinavian Ikea, îmbinat cu elemente autentice de artă populară românească. Expoziția-eveniment Tradiții în viitor are loc pentru a sărbători 10 ani de existență pentru Ikea în România. 

Ideea mi s-a părut interesantă, iar Muzeul Satului este unul din locurile cele mai dragi mie din București, mai ales că sub copacii săi umbroși poți să te ascunzi de caniculă. Așa că am zis că putem vizita expoziția, pentru a vedea cum a fost mobilat cantonul cu produse Ikea și obiecte tradiționale românești. Simpatizez produsele celor de la Ikea, regăsindu-se și la mine în casă câteva. Cum ar fi să ai o casă mobilată de la Ikea în stil tradițional românesc?

În cadrul cantonului sunt mobilate patru camere: bucătăria, camera de zi, baia și dormitorul. Am rămas surprinsă plăcut de imaginația celor de la Ikea și de modul în care au decorat camerele cu produse Ikea și elemente tradiționale românești. Îmi venea să mă mut în canton, aveam un sentiment de acasă. Cine nu și-ar dori să locuiască într-o casă, în mijlocul capitalei, într-un loc atât de frumos cum este Muzeul Satului? 

Am admirat pe îndelete decorul, am făcut câteva fotografii și într-un final am plecat. Dar n-am plecat cu mâna goală ca să zic așa, ci cu câteva idei de decorat. Plus cu câteva vorbe de duh din înțelepciunea Ikea: 

„Oricât de avansată ar fi tehnologia, o casă poate să își păstreze esența și tradițiile și poate face loc pentru lucrurile care trezesc emoție.”

„Pentru mulți oameni din România și din toată lumea acasă este spațiul emoțiilor pozitive: familiaritate, siguranță, grijă, relaxare, libertate, intimitate, apartenență.”

„Viața nu este perfectă, natura nu este perfectă și nici noi nu suntem perfecți. Materialele naturale sunt imperfecte în mod natural, de aceea ne dorim să le păstrăm onestitatea și să intervenim cât mai puțin asupra neregularităților lor.”

Bucătăria



Camera de zi




Baia

Dormitorul


Lada de zestre - era goală!









Expoziția „Tradiții în viitor” reprezintă un motiv în plus de a vizita Muzeul Satului, un loc deosebit în care puteți scăpa de aglomerația orașului. Ce părere aveți despre modul ingenios abordat de cei de la Ikea pentru a îmbina stilul scandinavian cu elemente tradiționale românești?


Dacă sunteți curioși să aflați mai multe despre muzeele din București pe care le-am vizitat găsiți o listă aici.

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.