Slider

Luați-vă porția de frumos la Muzeul Colecțiilor de Artă !

26 feb. 2019


Palatul Romanit, construit în stil neoclasic în secolul XIX, aflat pe Calea Victoriei la numărul 111, găzduiește astăzi Muzeul Colecțiilor de Artă. Preț de două etaje și timp de peste două ore m-am delectat cu tablourile unor pictori români precum Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Gheorghe Pătrașcu, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Alexandru Ciucurencu sau Dimitrie Ghiaţă. Pe lângă picturi, am mai admirat piese de mobilier, ceramică, țesături și câteva sculpturi. 

Ce mai, am înfulecat o porție generoasă de artă. Vizitarea muzeului durează în jur de două ore, acum depinde cât de mult timp vreți să acordați fiecărei opere în parte. Că puteți petrece o zi întreagă pe culoarele întortocheate ale muzeului, observând detaliile fine ale fiecărui tablou. O recomandare ar fi să acordați o vizită fiecărui etaj, ca să puteți pătrunde mai bine tainele picturilor. Dar dacă cine știe, dintr-un motiv bizar, Muzeul Galeriile de Artă nu vă satisface pofta de artă pentru ziua respectivă, puteți da o fugă până la vecinul său de pe Calea Victoriei, Muzeul Național de Artă. Dacă cumva mai este loc pentru desert, puteți face o vizită și Muzeului Theodor Aman, aflat la câțiva pași de Palatul Regal (Muzeul Național de Artă).

Acum o să vă delectez cu câteva ipostaze surprinse la Muzeul Colecțiilor de Artă, că doar nu puteam rezista tentației de a imortaliza vizita, mai ales că fotografiatul este gratuit (cu condiția să nu se folosească blitzul, ceea ce pentru mine este de la sine înțeles, că doar nu vreau să desfigurez bietele fotografii). La final, veți găsi și tabloul meu preferat. Sunt curioasă dacă la următoarea vizită va fi tot pictura cea mai dragă mie sau îmi voi găsi o altă favorită.











Adresă: Calea Victoriei nr. 111, București
Orar:  miercuri - duminică, 10.00 - 18.00
Bilet: 15 lei
Taxă foto: este gratuit fotografiatul în scop personal (fără blitz)
Site: http://www.mnar.arts.ro/muzeul-colectiilor-de-arta

S-ar putea să îți placă și:
BUCUREȘTI: MUZEUL NAȚIONAL DE ARTĂ AL ROMÂNIEI

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.