Slider

Londra și muzeele sale

19 iun. 2019


În apropierea stației de metrou South Kensington, găsiți trei muzee impresionante, aflate unul lângă celălalt. Este vorba despre Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Știință și Muzeul Victoria & Albert. Fiecare dintre ele v-ar putea acapara o zi întreagă de vizitat. Puteți însă să faceți un tur de forță și să le vizitați pe toate într-o singură zi, cu condiția să începeți turul de dimineață. Muzeele sunt deschise în fiecare zi, începând cu ora 10 și se închid la ora 18:00 (găsiți orarul exact pe site-ul fiecărui muzeu). Este bine de știut că intrarea este gratuită, dar este recomandată o donație.

Muzeele de mai sunt impresionante, bine organizate, pun la dispoziție experiențe interactive și au diverse expoziții temporare. Nu e nevoie să părăsești muzeul dacă ți s-a făcut foame sau vrei să bei o cafea. Există cafenele, care oferă și posibilitatea de a lua masa, chiar în incinta muzeelor. Ca să nu mai vorbesc despre magazinele de suveniruri, care e nevoie să fie luate în considerare când vă calculați timpul de vizitat. Nu de alta, dar presimt că veți petrece ceva timp și aici. Mie îmi plac foarte mult magazinele de suveniruri din cadrul muzeelor londoneze. Asta pentru că vând diverse obiecte tematice, specifice muzeului vizitat, de calitate și foarte frumos realizate. Unde mai pui că vând vederi și timbre.

MUZEUL DE ISTORIE NATURALĂ


Clădirea care găzduiește Muzeul de Istoria Naturală este deja una din preferatele mele din Londra. M-a cucerit de cum am văzut-o și m-am bucurat foarte tare să îi pot vizita interiorul, odată cu muzeul. Din depărtare, cărămida gri, pare a fi albastră deschis, dând clădirii impresionante, un aer jucăuș. Când te apropii, observi că de fapt cărămizile sunt gri și a fost o păcăleală optică. Cine și-ar putea imagina că britanicii serioși ar folosi cărămizi bleu la construcția unui palat?




Atât muzeul, cât și clădirea care îl găzduiește sunt impresionante. Pământul și apariția vieții pe Pământ sunt explicate într-o manieră interesantă și interactivă. Muzeul are peste 70 de milioane de specimene. Fiind și un important centru de cercetare, aici lucrează în jur de 300 de oameni de știință.
















MUZEUL DE ȘTIINȚĂ


Iubitul meu vizitase cu doi ani înainte Muzeul de Știință și a fost de-a dreptul fascinat. Așa că am zis să-i dau o șansă. Recunosc că după ce am vizitat parterul nu am fost tocmai impresionată. Mi-am zis însă că dacă totuși sunt aici, let's make the most of it. Uite așa parcă norocul s-a schimbat când am ajuns la expoziția interactivă de telegrafe. M-a absorbit complet cel care folosea codul Morse (amintindu-mi de poveștile Cireșarilor citite în copilărie). Am realizat, încă o dată, cât s-a schimbat știința și tehnica în ultimele două secole. Oare putem ține pasul, noi ca ființe umane, cu toate schimbările aduse parcă peste noapte de progresul științei?













MUZEUL VICTORIA & ALBERT


Muzeul Victoria & Albert este gazda a numeroase obiecte de artă și design, din diferite regiuni și timpuri. Este ușor să te pierzi printre diferitele cotloane și colecții ale muzeului. 

















***

Pont: Lângă stația de metrou South Kensignton se află un mic local specializat în burgeri. După ce am bătut la pas muzeele menționate mai sus, am poposit la Honest Burgers, unde am mâncat ceea ce mi s-a părut cel mai bun burger din lume. 

Impresii de călătorie din Londra și împrejurimi găsiți aici. Dacă vă pot ajuta cu recomandări de călătorie, nu ezitați să mă întrebați. Nu că aș fi cine știe ce expert după doar cinci vizite în capitala Marii Britanii, dar mă bucură teribil să cred că aș putea fi de folos.


P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.