Slider

Grădina Botanică din București

20 iun. 2019


Când Bucureștiul devine sufocant din cauza căldurii, unul din locurile mele preferate pentru o oază de răcoare este Grădina Botanică. Am fost de nenumărate ori aici și mă bucur de fiecare dată când revin. În Grădina Botanică te poți răcori în mijlocul verii, bucurându-te în același timp de o plimbare în natură, acompaniată de ciripitul păsărelelor. 

Flori de tot felul, plante, arbori și arbuști, toate sunt găzduite într-un mod armonios de Grădina Botanică. Alei asfaltate sau de pământ îți poartă pașii printre cotloane de vegetație. În inima grădinii, la loc de cinste, se află grădina cu trandafiri.






Până acum nu am vizitat niciodată Muzeul Botanic, care se găsește la intrarea în Grădina Botanică. Motivul pentru care nu ne-am intersectat încă este că în weekend muzeul este deschis până la ora 13:00. Cam aceeași poveste și cu serele, pe care nu le-am vizitat de ani de zile. La următoarea vizită în Grădina Botanică vom veni mai devreme, ca să putem vizita atât muzeul, cât și serele.



În Grădina Botanică din București se găsește și o micuță cafenea, deschisă vara. Chiar este plăcut să stai la o masă în față cu o cafea sau o gustare. În plus, Grădina Botanică se poate lăuda și cu un magazin de suveniruri, unde am descoperit o mulțime de lucruri drăguțe. Au multe lucruri lucrate manual, majoritatea cu tematică botanică. Așa că dacă aveți prieteni care au această pasiune, aici sigur găsiți ceva potrivit să le faceți un cadou deosebit.



La ultima vizită am observat că în Grădina Botanică au apărut câteva grădini tematice, precum Grădina Bunicii, Grădina Istorică sau Grădina cu Remedii. Uite că există și în București grădini în inima orașului. Pe un panou de informare scria că au loc și diverse evenimente în aceste grădini. Poate cine știe, voi participa și eu la vreunul.






Adresă: Șoseaua Cotroceni 32, Sector 6, București
Orar de vizitare:  zilnic între orele 08-20 (16 martie – 15 octombrie) / zilnic intre orele 09-17 (16 octombrie – 15 martie)
Bilet: 10 lei 

Dacă sunteți curioși să aflați mai multe despre muzeele din București pe care le-am vizitat găsiți o listă aici.

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.