Slider

Muzeul Parfumurilor din București. Pe urmele parfumului de violete al Reginei Maria.

1 aug. 2019


Știați că există un muzeu al parfumurilor în București? Îl găsiți în interiorul parfumeriei Beautik, pe strada Calea Dorobanților nr. 172. Cum intrați în magazin, pe partea dreaptă, veți descoperi un colțișor ticsit cu sticluțe de parfum, mai vechi sau mai noi, unele dintre ele adevărate opere de artă. Muzeul conține doar o mică parte din colecția lui Val Iacob, proprietarul magazinului și un mare iubitor de parfumuri. Eu venisem în căutarea unei anume sticle de parfum. Este vorba despre Mon Boudoir, parfumul cu mireasmă de violete, produs de Casa Houbigant.

Regina Maria a devenit în anul 1922 imaginea Casei Houbigant, parfumul Mon Boudoir fiind unul dintre preferatele reginei. În anul 1938, după moartea sa, parfumul nu mai este produs, în semn de omagiu. Anul trecut, la 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, Casa de parfumuri Houbigant a anunțat ca va crea din nou, după rețeta originală, parfumul îndrăgit al Reginei Maria. Până la sfârșitul anului curent, parfumierii de la Houbigant speră să captureze din nou într-o sticlă mireasma prețioasă pe care Regina Maria o împrăștia prin încăperile castelului Pelișor.

Mon Boudoir, Parfumul cu violete și iriși al Reginei Maria


Pe lângă parfumul Mon Boudoir al Reginei Maria, puteți descoperi în muzeu și parfumul creat de Henri Giboulet, pentru Grace Kelly, viitoare prințesă de Monaco, în anul 1955, când a câștigat premiul Oscar pentru filmul „The Country Girl”. Numele parfumul, Gin Fizz, inspirat de faimosul cocktail al vremii, este un parfum chic, strălucitor și proaspăt.

Gin Fizz, parfumul prințesei Grace de Monaco

Sticla parfumului Femme este inspirată de formele feminine. Parfumul creat de către Edmond Roudnitska a fost folosit și de către Audrey Hepburn, pentru care au fost create alte două parfumuri cu dedicație: L’Interdit de la Givenchy și Spring Flower de la Creed. Acum nu este nevoie ca o femeie să se limiteze la un singur parfum. Poate avea câte un parfum preferat pentru fiecare stare, anotimp sau moment al zilei. Happy girls are the prettiest. Iar unor fete, o dâră de parfum seducător le aduce momente de fericire.


Nu vă veți rătăci prin săli cu exponate la Muzeul Parfumurilor. Nici nu veți putea mirosi elixirurile parfumate din sticlele cochete. În schimb veți simți cum fiecare sticluță de parfum vrea să vă spună o poveste. Povești de la noi din țară spuse de parfumurile Farmec, Miraj sau Macul Roșu. Povești exotice depănate de parfumuri cu miros de tabac, violete sau mosc. Povești cu regini și regine, prinți și prințese sau vedete de la Hollywood.
Cea mai veche sticlă de parfum din muzeu ce aparține casei Lubin (1852)

Muzeul Parfumurilor este mic, dar are personalitate. În plus, vă veți bucura de amabilitatea personalului de la Beautik care vă va răspunde la întrebările pe care le aveți cu privire la muzeu sau despre parfumuri. Chiar dacă nu puteți deschide parfumurile vechi de veacuri ca să le simțiți mirosul, puteți în schimb să încercați parfumuri contemporane de lux, aflate la vânzare în magazin. Nu întâmplător parfumeria Beautik este furnizor al Casei Regale. Vizitarea muzeului este gratuită și puteți face poze la exponate după pofta inimii.

Adresă: Magazin Beautik, Str. Calea Dorobanților nr. 172, București
Orar: Luni - Sâmbătă 10:00 - 21:00 Duminică 10:00 - 13:00
Site: https://www.facebook.com/MuzeulParfumului/
Bilet: intrarea gratuită

Pentru alte muzee inedite din București, găsiți câteva recomandări demne de luat în seamă aici.

Foto: Sony  A6000 + obiectiv 16-50

P.S.: Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului și să vă abonați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2019 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.