Slider

Piața de Crăciun din Brașov

29 dec. 2021


Rămăsesem cu o „restanță” de la începutul lunii decembrie, când am călătorit cu trenul prin Transilvania, dar nu am poposit și la Piața de Crăciun din Brașov. Așa că la final de lună și de an, am decis că este cazul să remediez situația și să vizităm Piața de Crăciun din Brașov. Bine, Piața de Crăciun a fost mai degrabă un pretext (nu că ar fi fost neapărat nevoie!) pentru a vizita din nou Brașovul, un oraș drag mie. Dacă aș fi făcut drumul strict pentru Piața de Crăciun, probabil aș fi fost dezamăgită, dar ca de obicei, Brașovul este plin de surprize frumoase.


Fiecare vizită în Brașov se lasă cu o noi descoperiri. Cum am schimbat traseul de la gară până în centrul orașului, de această dată ne-a ieșit în cale Biserica Evanghelică din Blumăna, de pe Str. Doctor Ion Cantacuzino nr. 2-4. Din păcate nu am putut intra în curtea bisericii, poarta fiind închisă, însă am putut admira anul 1783, conturat cu țigle verzi, printre țiglele brune-roșiatice ale acoperișului.


Biserica Evanghelică din Blumăna

Pot spune că Piața de Crăciun din Brașov, amenajată în Piața Sfatului, este destul de modestă. Câteva căsuțe de lemn, aliniate ca niște mărgele lângă Casa Sfatului. În schimb, bradul de Crăciun, împodobit cu globuri gigantice, impresionează, așa că nu am ratat șansa de a imortaliza momentul cu o fotografie, dovada că am ajuns la Piața de Crăciun din Brașov!







Cum mi se făcuse foame, am decis că e momentul pentru masa de prânz. În cazul meu, se aplică perfect reclama „nu ești tu când ți-e foame”. Zău, că mă transform! Ca să evităm un dezastru emoțional, am zis să luăm masa La Ceanu' Tihnit, în continuare restaurantul meu preferat din Brașov. Viața a fost cu totul alta după un vin fiert și o rață pe varză cu sos de hrean. Mai frumoasă și mai amețită, pentru că acel vin fiert mi s-a cam urcat la cap!




Nu am ratat nicio vizită la Pebs, care ar fi rămas în continuare magazinul meu preferat din Brașov, dacă nu aș fi descoperit magazinul Inspiratio, lângă Biserica Neagră. Aici o descoperit un întreg univers de creații manuale. Cești de ceramică, ceaiurile Marcellei și ale Irinei Neacșa, ciocolată artizanală, bijuterii cochete, decorațiuni, eșarfe de mătase și multe, multe altele, printre care și cartea Paint-A-Porter a Mariei Tureanu, care se afla pe lista mea de dorințe. Acum se află pe lista mea de dorințe împlinite și sper să îmi aducă mai multă inspirație și creativitate în anul ce vine!


Magazinul Inspiratio










Strada Republicii adăpostește în continuare câteva magazine cu potențial pentru cumpărături, dar urmează să le descopăr mai pe îndelete la următoarea vizită în Brașov. În plus, sunt convinsă că și străzile din jur merită să fie explorate pe îndelete.









Brașov, ca de obicei, o vizită plăcută cu surprize frumoase!

P.S.: Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.