Slider

Conace cu cai

10 iun. 2022


Ți-am mai spus că iubesc caii? De curând, am început cu pași timizi inițierea în tainele echitației. E visul meu din copilărie, să învăț să călăresc. În luna mai, am reușit să ajung la două ședințe de echitație, în două locuri diferite. Am avut ceva emoții, dar la final a fost tare frumos, cu toate că a doua zi nu mai îmi simțeam picioarele. 


Cum din București e cam greu să ajungi la un centru de echitație fără mașină, am decis să fac o listă cu câteva locuri speciale de la noi din țară, unde poți petrece câteva zile, te poți caza și poți beneficia de lecții de echitație. Astfel s-a născut ideea acestui articol, despre conace și cai. 


Potcoava Mountain Hideaway. Situată la 120 kilometri de București, în localitatea Runcu, Potcoava Mountain Hideaway, se află mai demult pe lista mea de locuri în care aș vrea să înnoptez


La Runcu, are loc în fiecare vară, festivalul cu cai, Haidook Fest. Aici ai ocazia să admiri "blondele" de la Potcoava, adică superbi cai din rasa Haflinger.



Site: www.potcoava.ro


Cross Country Farm. Tot pe lista mea de călătorii viitoare era și Cross Country Farm, din localitatea Prod, situată la 22 km de Sighișoara


Proprietarii fermei, Mihnea și Adela Vîrgolici, sunt mari iubitori de cai, fiind implicați în unul din cele mai frumoase evenimente cu cai de la noi din țară, Karpatia Horse Show



Site: http://www.cross-country.ro/


Conacul Archia. Totul a pornit de la un cal. Situat la 5 km de Deva, Conacul Archia oferă pe lângă echitație și alte modalități de petrecere a timpului pe domeniul de 10 hectare: plimbări cu trăsura, piscină, restaurant, teren de tenis și mini-golf. 



Site: https://conacularchia.ro/


Pensiunea Dracula Deneș. Chiar dacă nu are, după părerea mea, cel mai inspirat nume, oaspeții se pot caza în pensiunea Dracula, din satul Deneș (județul Mureș) și pot beneficia de lecții de echitație la Centrul Ecvestru de lângă pensiune. 



Acestea sunt locurile pe care le știu eu, care oferă cazare, masă și lecții de echitație, într-un cadru de vis. Dacă mai știi vreunul, dă-mi te rog de veste! 


Sursă foto: Site-urile/Paginile de facebook ale conacelor prezentate în articol.


P.S.: Dacă ți-a fost de folos acest articol, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile poți aprecia pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi ca să primești pe mail articolele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.