Slider

Sandanski, oraşul lui Spartacus

19 oct. 2011


La doar 20 km de Melnik, cel mai mic oraș din Bulgaria se află Sandanski, presupus loc de origine al legendarului Spartacus. Sandanski se află la 158km de Sofia şi 65 km de Blagoevgrad, la poalele munților Pirin, în apropierea graniţei cu Grecia. Localitatea este o vestită staţiune balneoclimaterică în Bulgaria, datorită climatului blând, cu cea mai mare temperatură medie anuală a ţării (19,7 C) şi numeroase izvoare minerale. Se spune că în Sandanski se poate respira cel mai curat aer din întreaga lume - ce-i drept, aceasta este părerea subiectivă a bulgarilor. Odată ajuns în Sandanski se poate observa totuși o diferență notabilă între aerul de aici şi cel din capitala Bulgariei, Sofia.

Sandanski poartă numele revoluţionarului Yane Sandanski (nume căpătat în anul 1949), care este un erou naţional în Republia Macedonia, dar care a fost apreciat pentru ideile sale socialiste în timpul regimului comunist din Bulgaria, perioadă în care numele oraşului a fost schimbat din Sveti Vrach (traducerea fiind "Sfântul Vraci", care este o sărbătoare în Bulgaria celebrată pe data de 1 iulie) în Sandanski. 

Un alt "revoluţionar", mult mai cunoscut decât decât Yane Sandanski, care se presupune ca îşi are originea pe aceste meleaguri, este Spartacus. O statuie din bronz cu eroul de origine tracă se înalţă falnic în parcul din localitate şi reprezintă un simbol al oraşului.

Dacă Melnik este destinația iubitorilor de vin, atunci Sandanski poate fi considerat un paradis wellness, în special pentru tratarea astmului (din punct de vedere al condiţiilor naturale fiind cea mai bună staţiune din Europa), dar şi pentru diferite boli pulmonare, rinită cronică, sinuzită, probleme neurologice, boli alergice ale pielii, unele boli de rinichi şi urologice. Este o alegere reuşită pentru iubitorii de SPA şi pentru cei ce simt nevoia de odihnă şi relaxare, datorită numeroaselor hoteluri specializate atât în tratamente curative, cât şi pentru destindere. 

Dacă sunteți în căutarea unui loc de relaxare, în care să vă încărcați bateriile, puteți încerca stațiunea balneo climaterică Sandanski.


S-ar putea să îți placă și: MELNIK, CEL MAI MIC ORAŞ DIN BULGARIA


Sursă foto: Pixabay.com

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.