Slider

Am băut un ceai masala cald și aromat la Syndicat Gourmet din Sibiu

11 nov. 2015


Pe tren, în drum spre Sibiu, citind cu spor din romanul lui Sega - Namaste: un roman de aventuri spirituale în India despre cum autorul-erou soarbe cu nesaț dintr-un ceai masala cald și aromat, mi s-a făcut și mie poftă de licoarea magică, cu  care m-am delectat de câteva ori în trecut. Așa că am pornit internetul pe mobil și am căutat ceai masala local Sibiu, iar printre primele rezultate a apărut Syndicat Gourmet - The only Indian fusion cusine in town. Am verificat site-ul, m-am uitat la preparate, am citit recenziile de pe TripAdvisor, am verificat pe hartă unde se află, am văzut că e aproape de centrul orașului și de pensiunea unde urma să fim cazați, așa că a mai rămas doar întrebarea dacă să sun pentru a face o rezervare sau să mergem direct acolo, în funcție de ora la care ajungem în Sibiu.

Am decis că o să vedem la fața locului și dacă nu sunt mese, asta este, sunt oricum o mulțime de localuri cu preparate delicioase în centrul orașului Sibiu. Nu era chiar așa o mare tragedie dacă nu reușeam să sorb din licoarea magică chiar în acea seară.

După ce am ajuns în Sibiu, ne-am cazat la pensiunea Happy Day, ne-am plimbat oleacă, după care am pornit spre Syndicat Gourmet, căci ne era cam foame. Sunt frumoase călătoriile, dar nu pe stomacul gol. Vorba reclamei: nu ești tu când ți-e foame.

Localul se află pe o străduță îngustă, lăturalnică, nu exact locul unde te-ai aștepta să existe un restaurant cu specific indian. Bine, asta dacă cumva aveai așteptări în acest sens.

Restaurantul are în total șase mese, din care doar una era ocupată de doi indieni, despre care am aflat ulterior că doreau să ajungă a doua zi la Lacul Bâlea.

În local nu se fumează, ceea ce nu a putut decât să mă bucure. Atmosfera este tihnită și muzica ambientală îți gâdilă auzul. De menționat că am primit apă din partea casei, ceea ce se dovedește foarte util într-un restaurant cu specific indian, unde mâncarea este condimentată sau picantă. Cu toate că citisem meniul pe tren, mi-a fost destul de greu să decid ce să comand. În afara ceaiului masala!

Am optat pentru un curry de linte cu legume, alături de lipii indiene. Nu pot spune că m-a dat pe spate preparatul, deh, poate aveam și așteptări mari. A fost prea condimentat, iar ghimbirul, pe care de altfel îl iubesc, a fost în exces, iar lipiile arse. Însă ceaiul, ceaiul a fost așa cum îmi doream și m-a uns pe suflet. De cealaltă parte a mesei mi s-a comunicat că puiul tikka cu orez gourmet a fost delicios. Dacă tocmai acum am decis eu să fiu vegetariană!

Ceai Masala
Pui Tikka cu orez gourmet

Curry de linte cu legume
 
Aceasta este recomandarea mea culinară dacă ajungeți în Sibiu și sunteți fani ai bucătăriei indiene sau asiatice. Voi ce recomandări aveți de luat masa în Sibiu?

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.