Slider

Recomandare de carte: Oscar și Tanti Roz, un roman emoționant care ne reamintește că viața este un dar

1 ian. 2016

Oscar și Tanti Roz, cel mai citit roman al lui Eric-Emmanuel Schmitt, este o cărțulie subțire, care se poate citi la o singură lectură, în aproximativ o oră și apoi se poate reciti pe îndelete pentru a  înțelege mai bine lecțiile de viață cuprinse în paginile sale.

Oscar este un copil de zece ani bolnav de leucemie în faza terminală, iar Tanti Roz este o infirmieră în vârstă. Aceasta este singura care îi câștigă încrederea copilului, iar între cei doi se leagă o frumoasă relație de prietenie. Tanti Roz este cea care îl încurajează pe Oscar să-i scrie scrisori lui Doamne-Doamne, în care să nu ceară lucruri materiale, căci Dumnezeu nu este Moș Crăciun, iar acesta poate îndeplini doar dorințe ce țin de suflet. De asemenea, bătrâna îi sugerează să își folosească imaginația și să considere fiecare zi ca reprezentând zece ani din viață. 

Cartea este emoționantă și ne reamintește că viața este un dar, care nu este veșnic, așa că ar trebui să prețuim fiecare clipă.

„Am încercat să le explic părinților mei ce-i viața, un cadou foarte tare. La început supraestimăm cadoul ăsta: credem c-am primit viață veșnică. După aceea îl subestimăm, ni se pare urât, prea scurt, mai c-am fi gata să-l aruncăm. În sfârșit, ne dăm seama că de fapt n-am primit-o cadou, ci doar cu împrumut. Și-atunci încercăm s-o merităm.”

Oscar și Tanti Roz

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.