Slider

Ceaunul Tihnit. Sau unde mâncăm în Brasov.

7 aug. 2016


Ceaunul tihnit s-a transformat dintr-o întâmplare într-o tradiție când poposim în Brașov. Dacă prima oară am ales localul întâmplător, când căutam un loc unde să luăm masa în centrul orașului, următoarele dăți a fost o acțiune cât se poate de premeditată.

Ne-au cucerit mâncărurile delicioase, gătite la ceaun, din ingrediente proaspete, de la țară, după rețete tradiționale ardelenești. Deja am început să salivez un pic când mă gândesc la preparatele din meniul lor.

Localul vă oferă posibilitatea de a lua masa în tihnă la mai sus numitul Ceaun tihnit sau să comandați mâncarea pentru a o lua la pachet de la Ceaunul iute, situat imediat lângă. Recunosc, prima oara când am citit, am crezut că la Ceaunul iute sunt preparate picante, de unde și numele. N-am fost prea perspicace, nu-i așa? 

Până acum am preferat să mâncăm în tihnă, atât înăuntru, cât și la terasă, pe timpul verii. În funcție de ziua săptămânii puteți să verificați pe site-ul lor care sunt ciorbele și tocănițele zilei, pe lângă preparatele consacrate, care pot fi comandate în orice zi. Cred că puteți încerca cu încredere orice preparat din meniu, până acum noi nu am fost dezamăgiți. Am gustat ciorbă de cartofi cu afumătură , plăcintă cu legume, sărmăluțe la ceaun sau zacusca casei. Aș mai menționa că în meniu există o varietate de mâncăruri fără carne, potrivite pentru vegetarieni sau vegani.

Pe lângă mâncarea gustoasă, la Ceaunul tihnit veți găsi o atmosferă caldă, primitoare, tihnită. Aceste două ingrediente principale fac din acesta unul din locurile în care îmi doresc să revin și mereu o fac cu drag, chiar dacă de felul meu îmi place și să explorez și să încerc lucruri noi.










La început au fost patru, dar una a dispărut până să pot face poză
Zacuscă de casă la ceaun

Site: laceaun.com/
Orar: Luni - Vineri  12 - 22

Care este localul vostru preferat pentru o masă delicioasă în Brașov?

Poate îmi dați niște sugestii pentru vizitele viitoare, deoarece cu siguranță voi mai ajunge în orașul de la poalele Tâmpei.

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.