Slider

Conacul Mănăsia, un mic colț de rai

17 apr. 2017


La o aruncătură de băț de București, în județul Ialomița, lângă orașul Urziceni se găsește o nestemată a arhitecturii sfârșitului de secol XIX. Conacul Mănăsia este complet renovat, decorat cu eleganță și bun gust și poate fi vizitat de publicul larg.

De când am aflat de existența lui mi-am dorit neapărat să-l vizitez, da nu oricum, ci într-o zi însorită, pentru a mă putea bucura atât de conac, cât și de parcul înverzit ce-l înconjoară.

Vizitarea conacului se poate face cu o programare prealabilă și constă într-un tur ghidat ce durează o jumătate de oră. Prețul este de 45 lei și include o băutură la alegere (limonadă, ceai sau cafea) și un cornuleț. Comparativ cu alte muzee, prețul poate părea un pic cam mare, dar cred ca merită din plin pentru experiența trăită într-un astfel de conac nobil, să poți admira arhitectura, mobilierul și obiectele de epocă alese cu grijă. Plătești de fapt o călătorie în timp.

Turul include vizitarea răcoroasei crame, somptuoaselor saloane și a jucăușei mansarde. Cel mai mult mi-a plăcut salonul oriental, cu aerul său misterios, pernele colorate și ibricul de alamă pentru cafea. După ce turul se încheie poți reveni în conac pentru a face mai multe fotografii sau ca să te minunezi încă o dată de decor. Sau poți petrece o după amiază minunată pe domeniu, în parcul conacului.

La conac se servesc și meniuri avangardiste, astfel, profitând de atmosfera luxoasă a conacului puteți încerca preparate din cele mai sofisticate. Poate voi experimenta și eu într-o bună zi un dejun la conac, pentru a-mi imagina că sunt o aristrocrată din la belle epoque venită în vizită la conac, pentru a lua masa cu protipendada vremii. Pe lângă evenimentele culinare, conacul este gazda mai multor evenimente culturale precum concerte de pian sau recitaluri de poezie.















O zi însorită de primăvară. Încântătorul conac Mănăsia. O combinație ideală pentru un sfârșit de săptămână.

S-ar putea să îți placă și: CONACELE ASCUNSE ALE ROMÂNIEI

Site: http://domeniulmanasia.ro
Orar: vizitarea se face cu programare prealabilă
Preț: 45 lei (include o băutură și o gustare)
Email: contact@domeniulmanasia.com
Telefon: +40 744 378 888

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.