Slider

Luna ianuarie este despre iubire

2 ian. 2018


Fiecare lună din an are o temă. Ianuarie e despre iubire. M-aș fi gândit mai degrabă la februarie, că atunci are loc Ziua Îndrăgostiților sau Dragobetele. Dar nu, prima luna din an este despre iubire. De fapt, fiecare zi din an trebui să fie măcar puțin și despre iubire. Altfel ar fi o zi irosită.

***

Anul acesta, în 2018, am decis să pun în practică inspirația lunară recomandată în paginile unei agende cumpărate mai demult, care ar fi trebuit să fie dedicată anului ce tocmai s-a încheiat. Dar nu e timpul pierdut. Am hotărât ca în 2018 să urmez această călătorie, lună de lună. Am o presimțire bună cu privire la ce mă așteaptă la sfârșitul anului, dacă voi pune în practică inspirația și recomandările fiecărei luni. Așa simt eu acum la început de an. Și sper să mă țină întregul an.

Te invit și pe tine în această călătorie, care sper să ne aducă mai aproape de noi înșine.

Luna ianuarie începe cum nu se poate mai frumos, adică cu iubire. Ce mod mai bun de a începe noul an?

Poate fi vorba de iubire romantică, iubire față de părinți, prieteni, față de prietenul care dă din coadă fericit când ajungeți acasă sau față de noi înșine. Iubirea are multe fețe și fiecare dintre noi o simțim diferit. Pentru că fiecare dintre noi este diferit.

Nu sunt o persoană care își exteriorizează foarte mult sentimentele și tocmai de aceea aceste exerciții vin la fix, ca să mă scoată din zona de confort. De multe ori am considerat că iubirea ne face vulnerabili, motiv pentru care am și evitat-o. Însă afirmația acestei luni ne îndeamnă să alegem iubirea, în multitudinea ei de forme, în locul fricii sau temii de respingere. Here we go!

Afirmația lunii: „Aleg dragostea în locul fricii.” („I choose love over fear.”)

Cu toții avem nevoie de iubire. Dragostea are darul de a scoate ce e mai bun din fiecare. Înainte de a putea iubi cu adevărat pe altcineva e nevoie să ne coborâm atenția asupra noastră, cu blândețe și compasiune, pentru a ne cunoaște și a ne accepta așa cum suntem. Nu suntem perfecți și nici nu vom fi vreodată. Dar asta nu înseamnă că nu suntem iubibili. Cum să așteptăm să fim iubiți de altcineva dacă noi nu ne iubim?

Săptămâna I : „Mici acte de iubire” („Do one loving thing.”)

Exercițiul primei săptămâni a noului an este simplu și complicat în același timp. Cum dragostea este calea spre adevărata fericire, în această săptămână ne exprimăm afecțiunea față de cei dragi prin lucruri mărunte, dar semnificative. Mici acte de iubire care să lumineze ziua celuilalt și care ne vor face garantat și pe noi să ne simțim bine. Poate fi vorba să gătim ceva bun, să sunăm un prieten ca pur și simplu să vedem ce mai face sau să facem cumpărăturile în locul mamei.

Fiți conștienți când faceți aceste activități, fiți atenți la cum vă simțiți voi și la cum reacționează ceilalți. 

Citatul săptămânii I: „Există o singură fericire adevărată în viață, să iubești și să fii iubit.” („There is only one happiness in life, to love and be loved.”) – George Sand (1804 – 1876), scriitoare franceză

Săptămâna II : „Descoperă impactul iubirii” („Recognize the impact of love”)

În această a doua săptămână de ianuarie, recunoaștem impactul pe care iubirea l-a avut în viața noastră. Timp de 5 minute în fiecare zi, reflectăm la modalitatea în care iubirea ne-a modelat, pentru a fi persoanele care suntem astăzi. Care sunt sursele de iubire din viața noastră? (părinții, iubitul, prietenii, câinele sau pisica)? Cum ne-a influențat dragostea acestora deciziile luate care ne-au adus unde suntem în prezent?

Așa că pe o foaie de hârtie, să notăm câteva gânduri legate de iubirea celor din jur, trecuți și prezenți, care ne-au modelat în persoana care suntem astăzi.

Citatul săptămânii II: „Tot ceea ce înțeleg, înțeleg doar pentru că iubesc.” („All, everything that I understand, I understand only because I love.”) – Lev Tolstoi (1828 – 1910), scriitor rus

Săptămâna III : „Tratează-te cu iubire” („Treat yourself with love”)

În săptămâna a treia a lunii alegem ca cel puțin în trei zile să ne răsfățăm, să arătăm iubire față de noi înșine. Iubirea de sine este baza oricărui alt tip de iubire. Aici nu vorbim despre egoism, ci pur și simplu de a ne trata pe noi înșine cu atenție, blândețe și afecțiune. Așa că săptămâna aceasta este despre tine: citește o carte nouă, ascultă albumul preferat, fă o baie cu spumă, delectează-te cu desertul preferat, fă o plimbare tu cu tine prin parc.

Citatul săptămânii III : „Să te iubești pe tine însuți, este începutul unei relații de dragoste ce durează întreaga viață.” („To love oneself is the beginning of a lifelong romance.”) – Oscar Wilde (1854 – 1900), scriitor irlandez

S-ar putea să îți placă și:  IUBIREA ÎNCEPE CU TINE

Săptămâna IV : „Zâmbește” („Focus on the smiles”)

Aceasta va fi săptămâna zâmbetului. Zâmbește-le celor apropiați, dar și necunoscuților. Zâmbetul este expresia naturală a deschiderii și a iubirii. La sfârșitul săptămânii, reflectă la modalitatea în care zâmbetul tău a înseninat ziua celorlalți. Nu ai primit cumva și zâmbete calde din partea celor din jur?

Citatul săptămânii IV: „Să ne întâmpinăm întotdeauna cu un zâmbet, pentru că zâmbetul este începutul iubirii ...” („Let us always meet each other with a smile, for the smile is the beginning of love ...” – Maica Teresa (1910 – 1997), călugăriță catolică

Săptămâna V: „Dăruiește din timpul tău” („Give of yourself”)

A dărui este o modalitate de a exprima iubirea, dar darurile nu trebuie să fie neapărat materiale. Cel mai prețios lucru pe care îl avem este timpul. Exprimă-ți iubirea săptămâna aceasta oferind din timpul tău: ascultă grijile unui prieten, vizitează-ți părinții sau orice activitate în care îți oferi timpul altcuiva.

Citatul săptămânii V : „Bunătatea de a dărui crează iubire.” („Kindness in giving creates love.”) – Lao Tzu (secolul VI î.e.n.), filozof chinez

*** 

Acestea sunt exercițiile și citatele ca să avem un început de an încărcat de iubire. Că dacă dragoste nu e, nimic nu e, vorba cântecului. Aceste exerciții le-am scos la suprafață din agenda mea rătăcită, însă sunt doar ca să vă servească ca inspirație. Vă puteți alege ordinea, puteți scoate unele exerciții și adăuga altele. Cum simțiți că vi se potrivește vouă mai bine. Mi-ar face deosebită plăcere dacă ați împărtăși din ritualurile voastre pentru a atrage mai multă iubire în viața voastră.

Vă aștept pentru o noua doză de inspirație la început de februarie, luna în care ne străduim împreună să avem o abordare pozitivă.

S-ar putea să îți placă și: 
CALENDAR 2018. ÎN FEBRUARIE AVEM GÂNDURI SENINE.
IUBIREA ÎNCEPE CU TINE
CELE 5 LIMBAJE ALE IUBIRII

Puteți găsi tematicile și exercițiile fiecărui luni aici: Calendar 2018.

Sursă foto: Pexels.com

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.