Iubirea începe cu tine


Îmi răsună în minte versurile cântecului Secret interpretat de Madonna: „Until I learned to love myself, I was never ever loving anybody else ...”. Am reținut mai demult aceste versuri și am intuit adevărul din spatele lor. Pentru a putea dărui și primi iubire e nevoie ca întâi să fii într-o relație de armonie, tu cu tine. Oscar Wilde spunea că dragostea pe care ți-o dăruiești tie, este începutul unei relații ce durează o viață.

Suntem conștienți de această teorie, însă ca de obicei practica ne omoară. Cum să pretinzi altcuiva să te iubească și să te accepte cu calitățile și defectele tale, dacă tu nu faci același lucru? Practică ceea ce predici. Așa că începe prin a te cunoaște mai bine. Continuă prin a accepta ceea ce ești în prezent. Apoi vezi cum poți fi o mai bună versiune a ta. Zi de zi. Dezvoltarea personală nu poate să rodească dacă nu este plantată într-un sol fertil de cunoaștere. Cum știi ce să dezvolți dacă tu nu te cunoști? Suntem unici, diferiți, speciali. Un lucru însă avem cu toții în comun. Avem nevoie să primim și să dăruim iubire pentru a crește frumos, armonios, senin.

Iubirea pentru fiecare din noi e nevoie să înceapă cu noi. Nu degeaba în psihoterapie se spune că ești cea mai importantă persoană din viața ta. Poate suna egoist, dar este adevărat. Dacă tu nu ai grijă de tine, poți avea grijă de altcineva? Dacă tu nu ești împăcată cu tine, crezi că îi vei putea ajuta cu adevărat pe cei din jur?

Iubirea de sine, ca orice relație, are suișuri și coborâșuri. E nevoie de respect, înțelegere, blândețe ca această relație să meargă. Și e nevoie de aceste ingrediente zilnic. Vor fi zile și zile. Unele vor fi pline de iubire la adresa ta și altele în care îți vei dori să fii altcineva. Ce am descoperit eu că ajută în relația cu noi este să fim cel mai bun sau cea mai bună prietenă a noastră. Da, fii prietenul tău cel mai bun.

De ce să căutam aprobare sau încurajare la ceilalți? Putem să ne spunem singuri o vorbă bună, să ne iertăm când greșim, să ne felicităm când reușim. Avem această resursă incredibilă în interiorul nostru. Ar fi bine să începem și să o folosim. Să căutăm în interior și nu în exterior.

Așadar, nu uita, iubirea începe cu tine. Acordă-ți mai mult timp ție, pentru că tu ești cea mai importantă persoană din viața ta. Fii cea mai bună prietenă a ta. Cunoaște-te, acceptă-te și descoperă cum poți fi cea mai bună versiune a ta. Oferă-ți iubire în fiecare zi, zi de zi. Nu aștepta ocazii speciale. Fiecare zi e un dar și o zi fără puțină iubire, e o zi irosită.

S-ar putea să îți placă și: CALENDAR 2018. LUNA IANUARIE ESTE DESPRE IUBIRE.

***
Mulțumesc pentru vizită!

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți te invit să ne împrietenim pe facebook și să te abonezi pentru a nu rata niciun articol nou.

Cu drag,
A.

Sursă foto: Pexels.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...