Slider

Arta simplității

22 iul. 2018


„Arta simplității” scrisă de Dominique Loreau merge mână în mână cu „Magia ordinii” scrisă de Maria Kondi. Nu contează ordinea în care le citiți, cele două cărți se completează reciproc. Dacă în „Magia ordinii”, Maria Kondi insistă se ne înconjurăm doar de lucruri care ne provoacă bucurie, Dominique Loreau în „Arta simplității” ne îndeamnă să avem în jurul nostru doar lucruri de calitate, utile și care da, ne dau și un sentiment de bucurie.

Arta simplității face referire la minimalism, atât în modalitatea în care ne decorăm locuințele, cât și în felul în care ne trăim viața. Less is more. Să ne înconjurăm doar de ceea ce avem nevoie, lucruri care ne sunt utile, de calitate și care ne bucură sufletul. Nu înseamnă că minimalismul este un stil de viață ieftin. Lucrurile simple, de calitate sunt de multe ori mai scumpe. Cartea îndeamnă să nu ne înconjurăm cu lucruri mediocre, ci să avem răbdare până ne putem permite lucrurile de calitate, cele mai potrivite pentru locuința noastră sau pentru noi. Mai bine să ai visuri minunate, decât o realitate mediocră. 

Mai puține lucruri în jurul tău, în locuința ta, se traduce prin sentimentul că ai mai mult spațiu, totul este mai aerisit, lumina pătrunde altfel în încăperi. Minimalismul în decorarea locuinței o face să pară mai spațioasă, mai luminoasă, mai aerisită și de ce nu, pare o locuință mai fericită, cât timp ai avut grijă să alegi lucruri care îți bucură sufletul.

Minimalismul este un stil de viață care se manifestă în felul în care ne decorăm locuința, alegând lucruri simple, de calitate, plăcute la atingere și la vedere. Apoi, se reflectă în felul în care ne îmbrăcăm, mâncăm, ne îngrijim trupul și sufletul, în felul în care facem ordine în viața noastră prioritizând lucrurile cu adevărat importante și eliminând ceea ce ne este de prisos, care doar ne seacă de energie, fără a ne hrăni spiritul.

Suntem bombardați cu reclame la lucruri de care nu avem nevoie. De exemplu, industria de îngrijire cosmetică dedicată femeilor are o cremă pentru orice, când acestea ar putea fi înlocuite cu succes de un ulei de cocos presat la rece. Pentru un ten strălucitor se recomandă dimineața, pe stomacul gol, să se bea apă cu puțin oțet de mere, un alt aliment minune, timp de 30 de zile. Veți găsi în carte multe alte sfaturi folositoare cu privire la alimentație, îngrijirea corpului, relaxarea minții și îmbunătățirea stării de bine.

„Arta simplității” este o carte pe care o recomand, care e nevoie să fie citită pe îndelete, fără grabă, pentru a extrage ceea ce este potrivit pentru fiecare, deoarece nu există o formulă magică general valabilă, care poate fi folosită cu succes de oricine.

S-ar putea să îți placă și: MAGIA ORDINII. METODA KONMARI.


P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.