Slider

Luna octombrie este despre aventură.

1 oct. 2018


Gata, a venit momentul mult așteptat, acela de a aduce mai multă aventură în viața noastră, începând cu luna octombrie. Cu toții avem nevoie de aventură din când în când. Dacă nu căutăm un strop de aventură vom găsi un pic de dramă în schimb. Suntem ființe complexe, care pe lângă siguranță și rutină, avem nevoie să ieșim din zona de confort, să fim nesiguri, ca să simțim că viața noastră e palpitantă. Schimbările din viața noastră ne propulsează pe tărâmuri necunoscute și drept urmare plonjăm în aventură. Pot fi schimbări mari sau schimbări mici. Cert este că viața înseamnă mișcare

Putem căuta aventura în exterior sau chiar în casele noastre, în paginile unei cărți sau uitându-ne la un film care ne ține în suspans. Pentru mine călătoriile sunt un mod de a aduce mai multă aventură în viața mea. De fiecare dată mă scot din zona de confort, am emoții cu fiecare plecare, tânjesc să revin acasă, la confortul și siguranța propriei locuințe, după care, după o vreme, tânjesc din nou după o nouă aventură călătoare. Schimbările și descoperirile ne aduc mai multă aventură. Doza de aventură diferă de la o persoană la alta, așa că dacă pentru unii aventură înseamnă să vadă leii în mediul lor natural, pentru alții s-ar putea să fie pur și simplu o noua rută de la birou acasă.

Nu vorbim aici despre iresponsabilitate sau inconștiență, ci de sentimentul acela de a descoperi lucruri noi, de a ieși din rutină, din zona noastră de control. Adică să avem mai mult curaj. Cum ar fi să alegi un film la întâmplare la care să mergi sau un fel de mâncare pe care nu poți să îl pronunți. Nu zic că vor fi neapărat experiențe pe care vei dori să le repeți, dar îți vor aduce ceva nou, te vor ajuta să te cunoști mai bine, să îți știi limitele și să găsești soluții pentru a fi mai bine cu tine. Cu toții avem limite, pe unele le acceptăm, sunt parte din noi, însă pe altele dorim să le depășim, pentru a ne simți mai în largul nostru în anumite situații.

Avem puterea să transformăm în aventură lucrurile care nu s-au desfășurat conform planului. În loc să fim supărați că viața nu ține cont de planurile noastre bine puse la punct, putem căuta oportunitățile care apar în schimb. E natural să fim dezamăgiți și triști în anumite situații și nu vorbesc aici despre reprimarea unor sentimente în fond normale, ci despre căutarea de soluții alternative, în loc să ne cufundăm în sentimente negative. Nu vi s-a întâmplat în viață să spuneți că până la urmă tot răul a fost spre bine, că anumite situații neprevăzute au dus la rezultate pozitive?

Cum spunea Helen Keller - „Life is a daring adventure or nothing at all” („Viaţa este o aventură îndrăzneaţă sau nimic.”). Vă doresc și îmi doresc o lună în care să avem curajul de a privi viața ca pe o aventură :)

Puteți găsi tematicile fiecărei luni aici: Calendar 2018

Foto: Pexels.com

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.