Slider

Muzeul de Artă Recentă, un nou muzeu privat în București

14 feb. 2019


Într-o zi însorită de februarie am decis să vizităm Muzeul de Artă Recentă, unul din puținele muzee private din București, proaspăt deschis în anul 2018. Muzeul se află într-o zonă selectă a orașului, în cartierul Primăverii, într-o clădire modernă, construită pe locul vilei ce a servit ca reședință temporară temutei Ana Pauker. Cele patru nivele ale clădirii, adică subsolul și trei etaje, găzduiesc opere de artă recentă, din ultimii 60 de ani.

Muzeul este unul modern, n-am ce zice. La parter te întâmpină un magazin cu suveniruri și o cafenea urbană. Apoi dai de o bibliotecă și două terase. Arta în sine pe mine nu prea m-a dat pe spate. Ce pot spune, pictura abstractă, nu e tocmai pe gustul meu, probabil pentru că nu înțeleg ce a vrut să transmită autorul. Având în vedere că majoritatea creațiilor au fost realizate în perioada comunistă, poate am asistat la un limbaj abstract, codat, prin care pictorii își arătau nemulțumirea și revolta față de regimul totalitar, pe care nu o puteau afișa direct. Sau poate nu.



















După experiența extraordinară de la Muzeul Recordurilor Românești, celălalt muzeu privat pe care l-am vizitat în București, cred că am venit cu așteptări cam mari la Muzeul de Artă Recentă și am plecat cam dezumflată. Oricum merită o vizită, pentru a vedea ce însemna arta în vremea comunismului și pentru a descoperi ce înseamnă un spațiu modern de expoziție.

Dacă ajungeți în cartierul Primăverii puteți vizita întâi Casa Ceaușescu, iar apoi puteți da o șansă Muzeul de Artă Recentă. După care vă puteți plimba pe străzile liniștite, străjuite de case și vile cochete, mai vechi și mai noi.

Orar: 11:00 - 19:00. Marți închis.
Adresă: Bulevardul Primăverii 15, Sector 1, București.
Preț bilet: 15 lei
Fotografiatul este gratuit.
Site: https://www.mare.ro

Alte idei de muzee ce pot fi vizitate în București găsiți aici.

S-ar putea să îți placă și:
MUZEUL RECORDURILOR ROMÂNEȘTI DIN BUCUREȘTI

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.