Slider

Idei de cadouri care se transformă în fapte bune

10 apr. 2019


M-am gândit să fac o listă de cadouri pe care le putem dărui altora sau chiar nouă, care se transformă în fapte bune. Nu numai că faci o bucurie cuiva drag, însă darul tău are un impact mai profund, ajutând alți oameni sau mediul înconjurător.

 
BURSA DE FERICIRE

Cu toții probabil ați auzit de cele două femei excepționale, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, care și-au pus în minte să construiască primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, exclusiv cu fonduri private. Puteți ajuta și voi cu câte o cărămidă la construcția spitalului, cumpărând câte un cadou de pe Bursa de Fericire, platforma online dedicată strângerii de fonduri a Asociației Dăruiește Viață, pentru proiecte din domeniul sănătății. Printre cadouri găsiți tricouri și brățări tematice. Eu îmi aștept acum tricoul „Trăiește totul cu uimire”!

Tricoul „Trăiește totul cu uimire”



MAGICAMP - BRĂȚARA OM BUN


În magazinul online MioBio am descoperit brățara Om bun, a cărei achiziție înseamnă o donație pentru asociația MagiCAMP.  Pentru cei care nu știu, MagiCAMP este o comunitate de oameni BUNI care alocă timp, resurse și suflet pentru a aduce "JOACĂ LA GREU" pentru peste 250 de copii cu afecțiuni oncologice în fiecare an. Am și eu la mână o astfel de brățară, alături de una zâmbitoare de la Bursa de Fericire.

Brățara MagiCAMP


SPHERIC, ATELIERELE SPERANȚEI


Atelierele Spheric din Mediaș implică persoane cu dizabilități în procesul de producție, sub supraveghere, pentru a crea diferite produse de tâmplărie, decorațiuni, croitorie sau săpunuri din ingrediente naturale. Pe lângă faptul că sunt integrate persoanele cu dizabilități în câmpul muncii, profitul înregistrat este reinvestit în servicii sociale, benefice membrilor asociației. Produsele realizate de asociația Spheric le găsiți și în magazinul MioBio din București, dar puteți comanda și online direct de pe site-ul asociației.

Cutie de ceaiuri realizată în atelierele Spheric


POARTĂ O FAPTĂ BUNĂ


Atelierul Merci este un atelier social de croitorie, care susține cazuri sociale și medicale prin angajare, folosirea profitului pentru cauze sociale și reciclarea produselor primite în magazinul caritabil. În magazin găsiți haine felurite, care duc la purtarea de fapte bune.



DONEAZĂ UN COPAC


Acum câțiva ani am primit și eu în dar un copăcel plantat de către Asociația MaiMultVerde. Undeva acolo în țara aceasta există un pui de capac, care sper eu că s-a prins, care îmi poartă numele. Tot așa și voi, puteți dona cuiva drag un copăcel. Puteți participa chiar și la plantare sau îi puteți lăsa pe cei de la MaiMultVerde să planteze pentru voi copăcelul.

Copăcelul care îmi poartă numele



ATELIERUL DE PÂNZĂ


La Atelierul de Pânză sunt create sacoșe, semne de carte, ghiozdane și nu numai, din bumbac obținut local, netratat și nevopsit. Misiunea atelierului este să creeze locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități și să promoveze consumul sustenabil și înlocuirea pungilor de plastic, de unică folosință, cu sacoșe din pânză.

Sacoșa de pânză București

Site: https://www.atelieruldepanza.ro


***

Dacă știți alte daruri care se pot transforma în fapte bune, vă rog să-mi dați de veste. O să actualizez periodic lista de fapte bune cu noutățile pe care le descopăr.

S-ar putea să îți placă și:

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.