Slider

Muzeul Golești, un conac boieresc și un muzeu în aer liber

21 apr. 2019


După ce am vizitat Vila Florica, impresionantul conac al Brătienilor, am luat microbuzul din Ștefănești până în Golești, unde ghici ce? Am vizitat un alt conac boieresc, care a aparținut unei alte familii care a contribuit semnificativ la România de astăzi. Este vorba de familia boierilor Golești. Dar asta nu este tot. Muzeul Golești, pe lângă vechiul conac boieresc, mai ascunde între zidurile fortificate, un extraordinar muzeu în aer liber, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii.

CONACUL GOLEȘTILOR


După ce treci de zidurile fortificate, îți apare în fața ochilor vechiul conac al Goleștilor, transformat astăzi în muzeu. Conacul a fost construit în anul 1640 și înconjurat de ziduri înalte de cărămidă, lucru nemaiîntâlnit până atunci la o construcție laică. Zidul era străjuit de turnuri, în care se găseau tunuri pentru apărare. Vremurile respective erau schimbătoare, azi erai considerat prieten, mâine puteai fi declarat dușman, de unde și nevoia construirii unui conac fortificat.

Conacul a fost transformat în muzeu, iar camerele sale te introduc în atmosfera vremurilor trecute, de la perioada fanariotă la cea a sosirii regelui Carol I în România.






MUZEUL VITICULTURII ȘI POMICULTURII GOLEȘTI


Muzeul în aer liber dedicat viticulturii și pomiculturii este o adevărată încântare. Ai senzația că te plimbi printr-un sat de țară, unde poți intra în fiecare gospodărie, pentru că țăranii sunt puțin plecați cu treburi și au uitat să încuie poarta. Poți petrece ore întregi printre casele de țară, mai ales dacă vremea e însorită. În cadrul muzeului se află și un centru de echitație, așa că poate fi o ocazie bună să te inițiezi în tainele călăriei.








După ce am vizitat conacul și muzeul în aer liber, mai aveam ceva timp până să vină trenul, pentru că nu mai găsisem bilete la cel de 17:12. Așa că ne-am mai plimbat, nu că ar mai fi altceva de văzut în Golești cu excepția muzeului, după care am înghețat prin gară așteptând trenul de la 19:10. Apoi au urmat peripeții cu trenul, care nu avea vagoanele numerotate și de unde să știm că primul vagon după locomotivă este vagonul 2? Am coborât din tren în Găești ca să urcăm în următorul vagon, care surpriză nu era vagonul 1, ci 1B. Am mai coborât din nou la Titu, ca să ne ocupăm în sfârșit locurile rezervate online.

Program vizitare: 
1 aprilie - 30 octombrie 9:00 - 18:00; 1 noiembrie - 31 martie 8:00 - 16:00
Preț bilet: 7 lei (adult)

S-ar putea să îți placă și:

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.