Slider

Inițiere în echitație la Potcoava Mountain Hideaway

1 iul. 2022


Potcoava Mountain Hideaway se află pe lista mea cu 12 locuri în care îmi doream să înnoptez… în 2019. Recent am inclus-o și pe lista mea de conace cu cai. După ce am schimbat 3 trenuri din București și am luat taxi-ul din Fieni, mi-am văzut visul cu ochii și i-am trecut pragul. Nu mă aflam acolo doar pentru natură, tihnă și odihnă. Aveam în plan să mă inițiez în tainele călăriei alături de blondele de la Potcoava, adică caii din rasa Haflinger.


Drumul până la Potcoava a fost presărat cu ceva emoții. Nu de alta, dar trenul de la București la Titu a avut întârziere. Din fericire, trenul de legătură fiind tot de la CFR, ne-a așteptat la Titu ca să mergem la Târgoviște. Acolo am ajuns la fix ca să luăm trenul de la Transferoviar spre Fieni. Odată ajunși în Fieni, am luat un taxi din centrul orașului, care pentru 50 lei ne-a dus 16 kilometri până sus, la Potcoava. 


Pensiunea Potcoava oferă cazare în 13 camere cu mobilier de lemn și tematică ecvestră. Pe lângă faptul că se află într-un cadru de vis, aici te poți iniția în tainele echitației, alături de cai blânzi și instructori răbdători. Din acest motiv mă aflam și eu acolo. 


Potcoava Mountain Hideaway




6 blonde frumoase





Apus la Potcoava


Inițiere în echitație la Potcoava


Am optat pentru pachetul standard Inițiere în călărie, cu tot cu Jurnalul Călărețului. Pachetul conține, pe lângă cazare și masă, două drumeții călare și două lecții de echitație. 


De-a lungul celor patru experiențe călare am interacționat cu 3 din blondele de la Potcoava. La plimbare prin pădure am fost cu Aquavit și cu Matilda, iar în manej am exersat alături de Nelly. Am avut și peripeții călare, în sensul că ne-a prins o ploaie pe traseu, care m-a udat leoarcă. Dar a fost mai palpitant așa! 


Lecțiile de călărie la Potcoava au fost diferite de cele câteva experimentate în alte părți. Mi s-a prezentat echipamentul de lucru, mi s-a spus clar ce am de făcut, cum să fac și de ce. 


După fiecare experiență călare, mi-am notat conștiincios în Jurnalul Călărețului ce am experimentat și ce am învățat. Apoi era nevoie să se uite și instructorul meu, adică Ninel, peste notițele mele și să semneze. 


Echitația nu e un sport ușor în opinia mea. Mă bucur totuși că am reușit să pornesc și să opresc calul, să-l manevrez prin manej, că am făcut exerciții de echilibru și am experimentat puțin mersul la trap. La plimbarea cu calul mi-a plăcut că am reușit cât de cât să mă armonizez cu calul, la urcarea și coborârea pantelor.


Zâmbetul de dinainte




Zâmbetul de după

În manejul acoperit




Surprizele se țin lanț la Potcoava ...


Pe lângă călărie am avut parte și de alte surprize la Potcoava. Una dintre ele a fost pianul de la recepție, la care am apăsat câteva clape, dar mi s-a comunicat că nu-s prea pricepută. 



A doua surpriză a fost că am avut din nou ocazia să olăresc alături de Nini Porojan de la Roata Olarului. De această dată am folosit o roată tradițională de olărit, care trebuie acționată manual, cu piciorul. 


La olărit cu Nini


Următoarea surpriză a fost focul de tabără de sâmbătă seara. Olarul nostru priceput și polivalent, ne-a cântat și ne-a încântat cu chitara. 




Din ce am observat, la Potcoava vin în special familii cu copii. Părinții se bucură de natură, tihnă și mâncare gustoasă, iar cei mici de cai, ponei și de locul de joacă special amenajat pentru ei. 


După două zile petrecute la Potcoava, durata minimă a unui sejur, am coborât, de această dată pe jos, până în Runcu. Până în Runcu coborârea a durat jumătate de oră. Fiind duminică, microbuzul spre Fieni nu circula. Așa că am mai mers pe jos vreo două ore până în Fieni. Din Fieni, la ora 3, am luat trenul direct spre București. 


Uite că e posibil să ajungi și cu trenul unde îți dorești, doar că e nevoie de puțină motivație, combinată cu mai mult mers pe jos! 

 

Dacă vreți să ajungeți la Potcoava Mountain Hideway găsiți toate detaliile de care aveți nevoie pe site-ul lor: www.potcoava.ro 


P.S.: Dacă ți-a fost de folos acest articol, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile poți aprecia pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi ca să primești pe mail articolele!

Un comentariu:

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.