Slider

Toamna văzută de pe Dealul Lempeș

16 nov. 2022


Dealul Lempeș este o arie protejată situată între localitățile Sânpetru și Hărman, în vecinătatea orașului Brașov. Pentru mine, a fost alegerea pentru o plimbare în ultima duminică din octombrie, pentru a face ceva mișcare și pentru a admira culorile toamnei. Ah, și pentru a scăpa, măcar pentru câteva ceasuri din aglomerația Bucureștiului și a petrece timp în natură!



În duminica în care am mai câștigat o oră, am luat trenul dimineața din București având ca destinație Brașov. Odată ajunși în gară, am comandat o mașină care să ne ducă până în Sânpetru, la numai 2 kilometri de Brașov. Pentru Sânpetru aveam în plan și alte obiective, în afară de urcușul pe Dealul Lempeș.


Am oprit în centrul localității, tocmai în dreptul Bisericii Evanghelice Fortificate din Sânpetru. În prezent biserica este în curs de reabilitare și sper că începând cu anul viitor să poată fi vizitată, precum suratele ei din Hărman sau din Prejmer.


Biserica Evanghelică Fortificată din Sânpetru




Citisem pe net despre Pizzeria Lempeș din Sânpetru, cu o pizza ce rivalizează cu cea din Brașov. La fața locului, nu am nimerit-o nici la adresa de pe Google Maps, nici la cea de pe site. M-am lăsat păgubașă și am pornit spre Aeroclubul "Iosif Șilimon" din Sânpetru


Dacă sunteți din Brașov și aveți sub 23 de ani, puteți beneficia gratuit de cursuri de planor sau de zbor cu motor la aeroclub. Unde mai pui, că la Sânpetru este locul unde poți atinge cea mai mare altitudine în zborul cu planorul, datorită fenomenului numit „undă”. Mai multe poți descoperi pe site-ul Aeroclubului Român!


Nu zbura niciun planor la aeroclub, așa că am pornit spre Școala Ecvestră Equus Solis, un alt loc descoperit pe Google Maps. Aici speram să dau peste cai și cine știe poate chiar să asist la o lecție de echitație dacă nu chiar să încalec pe unul!


La fața locului însă nu am sesizat nicio mișcare, așa că am mers mai departe. Atât aeroclubul, cât și școala de echitație, sunt în drum spre Dealul Lempeș. Cu pizzeria m-am cam sucit de la traseu și am căutat-o în zadar.


Aeroclubul "Iosif Silimon" din Sânpetru

Școala Ecvestră Equus Solis


Dealul Lempeș mi s-a părut o destinație de weekend apreciată și de brașoveni. Dacă nu am văzut planoare pe aerodrom, am găsit câțiva curajoși cu parapantele, care își luau avânt și se ridicau în aer. În rest familii alături de cei mici și prietenii lor necuvântători.


De pe Dealul Lempeș poți ajunge în Hărman. O idee bună pentru o drumeție viitoare. De data aceasta doar am urcat până în vârf, m-am întins pe iarbă și am ascultat muzica de la radio, ce poate fi auzită când ajungi în vârf, de la stația de releu Lempeș. Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, poți verifica singur!


Dealul Lempeș










Hărman

Sânpetru


Dacă ar fi fost să rămânem peste noapte în Sânpetru aș fi ales Pensiunea Bielmann. Chiar dacă nu te cazezi aici, poți alege să iei masa la restaurantul pensiunii. În cazul nostru ne-am satisfăcut pofta de pizza la Pizza Hut, în Coresi Shopping Resort, înainte de a ne îndrepta spre gară ca să luăm trenul spre casă!


P.S.: Dacă ți-a fost de folos acest articol, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile poți aprecia pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi ca să primești pe mail articolele!

2 comentarii:

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.