Slider

Iubirea începe cu tine

24 feb. 2018


Îmi răsună în minte versurile cântecului Secret interpretat de Madonna: „Until I learned to love myself, I was never ever loving anybody else ...”. Am reținut mai demult aceste versuri și am intuit adevărul din spatele lor. Pentru a putea dărui și primi iubire e nevoie ca întâi să fii într-o relație de armonie, tu cu tine. Oscar Wilde spunea că dragostea pe care ți-o dăruiești ție, este începutul unei relații ce durează o viață.

Suntem conștienți de această teorie, însă ca de obicei, practica ne omoară. Cum să pretinzi altcuiva să te iubească și să te accepte cu calitățile și defectele tale, dacă tu nu faci același lucru? Practică ceea ce predici. Așa că începe prin a te cunoaște mai bine. Continuă prin a accepta ceea ce ești în prezent. Apoi vezi în ce direcție vrei să te îndrepți. Puțin în fiecare zi. Dezvoltarea personală nu poate să rodească dacă nu este plantată într-un sol fertil de cunoaștere. Cum știi ce să dezvolți dacă tu nu te cunoști? Suntem unici, diferiți, speciali. Un lucru însă avem cu toții în comun. Avem nevoie să primim și să dăruim iubire pentru a crește frumos, armonios, senin.

Iubirea pentru fiecare din noi e nevoie să înceapă cu noi. Nu degeaba în psihoterapie se spune că ești cea mai importantă persoană din viața ta. Poate suna egoist, dar este adevărat. Dacă tu nu ai grijă de tine, poți avea grijă de altcineva? Dacă tu nu ești împăcată cu tine, crezi că îi vei putea ajuta cu adevărat pe cei din jur?

Iubirea de sine, ca orice relație, are suișuri și coborâșuri. E nevoie de respect, înțelegere, blândețe ca această relație să meargă. Și e nevoie de aceste ingrediente zilnic. Vor fi zile și zile. Unele vor fi pline de iubire la adresa ta și altele în care îți vei dori să fii altcineva. Ce am descoperit eu că ajută în relația cu noi este să fim cel mai bun sau cea mai bună prietenă a noastră. Da, fii prietenul tău cel mai bun.

De ce să căutam aprobare sau încurajare la ceilalți? Putem să ne spunem singuri o vorbă bună, să ne iertăm când greșim, să ne felicităm când reușim. Avem această resursă incredibilă în interiorul nostru. Ar fi bine să începem să o folosim. Să căutăm în interior și nu în exterior.

Așadar, nu uita, iubirea începe cu tine. Acordă-ți mai mult timp ție, pentru că tu ești cea mai importantă persoană din viața ta. Fii prietenul tău cel mai bun. Cunoaște-te, acceptă-te și descoperă cum poți merge în direcția ta. Oferă-ți iubire în fiecare zi, zi de zi. Nu aștepta ocazii speciale. Fiecare zi e un dar și o zi fără măcar puțină iubire, e o zi irosită.


Sursă foto: Pexels.com

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.