Slider

Prima gară regală din Sinaia găzduiește o expoziție inedită de trenulețe

22 apr. 2018



Cireașa de pe tort a ultimei vizite în Sinaia a fost „Expoziția de Trenulețe”, care este găzduită de prima gară regală, aflată pe același peron cu actuala gară. A fost locul de la care aveam cele mai puține așteptări și care m-a surprins cel mai tare, într-un mod plăcut. Am intrat pe ușa fostei gări și am pătruns în lumea copilăriei.

O dioramă uriașă, cu localități în miniatură, cu gări și trenuri mă aștepta de cealaltă parte a ușii. Un loc în care trenurile se plimbă nestingherit pe șinele în miniatură, opresc în gări, ca într-o poveste. Niciun detaliu nu pare întâmplător. Găsești un schior căzut în zăpadă, un copil care făurește un om de zăpadă alături de tatăl său, un cuplu de îndrăgostiți ce se bucură de o masă la iarbă verde. Poți privi îndelung diorama și să găsești tot felul de detalii surprinzătoare. Sunt convinsă că dacă aș vizita din nou expoziția, alte detalii inedite ar ieși la suprafață.

Diorama pare să cuprindă toate anotimpurile. Avem zăpadă, sporturi de iarnă, un brad de Crăciun împodobit, dar și case pitorești, oamenii ieșiți la terasă sau la picnic. O întreagă lume la scară redusă se desfășoară în fața ochilor. O localitate specifică Alpilor, cu toate detaliile specifice vieții sale cotidiene, îți încântă privirea.

Timpul petrecut aici trece repede. Detaliile realiste ale dioramei îți atrag atenția, mersul trenurilor te transportă departe, așa că la sfârșit nu îți dai seama cum a trecut vremea. Expoziția se adresează în egală măsură celor mari și celor mici. Copiii se pot bucura în sala de expoziție și de alte jocuri,  de construcție de șine de lemn sau lego, iar părinții îi pot supraveghea din mica cafenea aflată la înălțime, deasupra dioramei.

Fosta gară regală a prins viață, găzduind colecția lui Alberto Drera, pusă la dispoziția publicului de către familia sa. Altă dată aici oprea trenul familiei regale, care poposea în sala în care astăzi o dioramă inedită, cu detalii fabuloase, încântă adulți și copii.

Prima gară regală care găzduiește Expoziția de trenulețe













Cafeneaua cin cadrul Expoziției de Trenulețe - Sinaia

Odată ajunși în Gara Sinaia, opriți-vă în dreptul fostei gări regale, unde veți vedea semnalizată „Expoziția de trenulețe”. O dioramă cu trenuri, într-o fostă gară regală, pe peronul actualei gări, un loc fantastic unde ai șansa să redevii copil.

Site: https://www.facebook.com/ExpozitiaDeTrenuleteSinaia

S-ar putea să îți placă și:
CULORILE TOAMNEI ÎN SINAIA - DE LA GARĂ PÂNĂ LA POIANA STÂNEI REGALE
CAZINOUL SINAIA SI VOCEA INCREDIBILA A SOPRANEI IRINA IONESCU!
CASTELUL ALINEI ȘTIRBEY - MUZEUL SINAIA

P.S.: Dacă acest articol ți-a fost util, te rog să îl distribui. Pentru a fi la curent cu noutățile te invit să apreciezi pagina de Facebook a blog-ului și să te abonezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

2018-2022 Adriana Pârvu. Toate drepturile rezervate.